Hak do TMY

MichalS

Zadomawiam się
Tak dokupiłem hak i chcę go wpisać w dowód. W sumie to chyba muszę.
No nic, jutro pojadę na Stację, może rzeczywiście nie wymagają żadnej tabliczki.
Ja także będę go używał tylko do rowerów, ale wolałbym chyba, żeby w dowodzie było wpisane "hak".
Jeżeli mamy wpisane "bagażnik" to chyba możemy zapomnieć o ciągnięciu jakiejś przyczepki.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Tak dokupiłem hak i chcę go wpisać w dowód. W sumie to chyba muszę.
Musisz i chyba nawet jest na to ileś dni ale generalnie nie ma za to konsekwencji
No nic, jutro pojadę na Stację, może rzeczywiście nie wymagają żadnej tabliczki.
Ja także będę go używał tylko do rowerów, ale wolałbym chyba, żeby w dowodzie było wpisane "hak".
Jeżeli mamy wpisane "bagażnik" to chyba możemy zapomnieć o ciągnięciu jakiejś przyczepki.
Ja robiłem taką operację w PHEV i nie chcieli żadnej tabliczki znamionowej. To co ciągniesz/montujesz na haku montujesz na własną odpowiedzialność. Chyba tylko ZOE miały haki które służyły za bagażnik i nie pozwalały na ciągnięcie przyczep.

MichalS

Zadomawiam się
Właśnie wróciłem z SKP. I jest tak. Jak ktoś chce mieć tylko jako bagażnik rowerowy to wystawiają dokument w ciemno, nic nie trzeba pokazywać.
Natomiast jak ktoś chce mieć do ciągnięcia przyczep, to muszą sprawdzić tablicę znamionową. I teraz jest dramat. Bo naklejka jest w miejscu
jak widzimy na zdjęciu. Może w TM3 jest ona widoczna bo w TMY nie ma szans jej przeczytać. Ja widzę tylko jeden róg jej. Jedyna opcja to demontaż zderzaka. Nie ma opcji wcisnąć telefonu i zrobić zdjęcia.
Dzwoniłem do Tesli, mają sprawdzić czy uda im się zdobyć dane homologacyjne. Czekam na odpowiedź.

Ale tak sobie myślę, jak dostarczają auto od razu z hakiem to muszą mieć dostęp jakoś do homologacji haka, żeby wszystko wbić w system.