Hałas w kabinie na postoju

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Siedzę w aucie. Klimatyzacja wyłączona. Auto na P. Taki hałas się pojawił. Miał ktoś? Zgłaszać na serwis?

Attachments

• 74073885036__F7ADBA68-5023-4FAB-BC17-B8B3EE92CED4.MOV
    2,2 MB · Liczba wyświetleń: 4
Last edited:

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Siedzę w aucie. Klimatyzacja wyłączona. Skrzynia na P. Taki hałas się pojawił. Miał ktoś? Zgłaszać na serwis?
„Skrzynia” znaczy biegów ?:))))). To zwykłe zwarcie na akumulatorze wysokiego napięcia :p a na poważnie to pewnie wiatrak od klimatyzacji?!

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Dźwięk najbardziej słyszalny w okolicy ładowarki indukcyjnej. Cios z pięści delikatnie wyciszył. Przysłuchajcie się. Klima wyłączona. Auto w pozycji P.

inter

Pionier e-mobilności
Siedzę w aucie. Klimatyzacja wyłączona. Auto na P. Taki hałas się pojawił. Miał ktoś? Zgłaszać na serwis?
Tesla żyje swoim życiem, zawsze ma cos do zrobienia.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Jeszcze jedno nagranie.

Attachments

• 74073994168__E1513220-9C34-45CA-A317-108A151E6788.MOV
    2,4 MB · Liczba wyświetleń: 5

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Dźwięk dochodzi spod wyświetlacza z dolnej części, z okolic deski rozdzielczej.

Pepek

Posiadacz elektryka
Ja bym zgłaszał w apce - nic nie szkodzi, a może oni sami od razu podrzucą co to jest, a jak nie to może podeślą mobilnego. Tak czy siak - moim zdaniem warto zgłaszać.

6a8

Posiadacz elektryka
Hmm, tam w okolicy jest komputerek np:
ale jest chłodzony cieczą, czyli teoretycznie powinien być bezszelestny.

Ja czasami słyszę w analogicznych okolicach cichy dźwięk jakby psującego się wentylatorka na niskich obrotach, jest to trochę irytujące ale na razie macham na to łapką. Sam ekran raczej nie ma wentylatorka, choć jego obudowa się trochę nagrzewa.
Jak masz możliwość, to posłuchaj w innym samochodzie i zgłaszaj.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Hmm, tam w okolicy jest komputerek np:
ale jest chłodzony cieczą, czyli teoretycznie powinien być bezszelestny.

Ja czasami słyszę w analogicznych okolicach cichy dźwięk jakby psującego się wentylatorka na niskich obrotach, jest to trochę irytujące ale na razie macham na to łapką. Sam ekran raczej nie ma wentylatorka, choć jego obudowa się trochę nagrzewa.
Jak masz możliwość, to posłuchaj w innym samochodzie i zgłaszaj.

Tak zrobię. Póki co wyjazd około 3000 km od poniedziałku. Mam nadzieję, że to nic poważnego.