Honda e wywołała u mnie konflikt wewnętrzny

Keijo

Zadomawiam się
Cześć,

Wczoraj przejechałem się Hondą e na jeździe testowej. Po przetestowaniu kilku innych samochodów i lurkowaniu internetu pod kątem BEV dłuższy czas chyba najbardziej mi się podoba ze wszystkiego czym jeździłem.

Honda jest słodka, na żywo chyba podoba mi się bardziej niż na zdjęciach nawet, do tego ma kilka rzeczy których gdzie indziej szukać ze świecą, np. HDMI input wbudowany :D

Niestety, ma też kilka swoich problemów, głównie ten zasięg no i... cena. Szczerze, nie wiem skąd wyczarować w wieku 23 lat tyle pieniędzy czy to na tą Hondę czy na cokolwiek innego. Szkoda, bo bardzo podoba mi się ten samochód i powoli zaczynam mieć dość wydawania pieniędzy na ICE.

Nie widziałem w sumie żadnego innego tematu o tej Hondzie na forum, chyba że wyszukiwarka mnie okłamuje. Co wy sądzicie o tej hondzie?

Keijo

Zadomawiam się
Jak się jeździ z kamerkami zamiast lusterek? :)
Szczerze jechałem w śniego-deszczu i jak wróciłem do swojego samochodu to od razu zatęskniłem za kamero-lusterkami, bo woda sie w ogóle do nich nie klei, mokra szyba i mokre lusterko w porównaniu do tego to jak wróżenie z fusów. Może sie ten patent wydawać meh na początku, ale jest super fajny.

Olecki

Pionier e-mobilności
Bardzo mi się podoba ale zasięg dramat... Gdyby nie to pewnie bym zamówił w zeszłym roku bo oprócz za małej baterii reszta jest jakby skrojona pod moje potrzeby.

Keijo

Zadomawiam się
Bardzo mi się podoba ale zasięg dramat... Gdyby nie to pewnie bym zamówił w zeszłym roku bo oprócz za małej baterii reszta jest jakby skrojona pod moje potrzeby.
No ten zasięg to lipa, ale biorąc pod uwagę jak uroczy jest ten samochód chyba nawet byłbym w stanie to wybaczyć tylko no, nie wiem absolutnie czy mnie stać na to.

Na pewno oszczędziłoby mi to troche pieniędzy na jeżdżeniu po mieście, bo mój główny samochód pali ~10L/100km w mieście.