Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Hybrydy mHEV, HEV, PHEV
Tematy ogólne
HONDA HR-V III e:HEV – hybryda szeregowa czyli elektryk zasilany silnikiem spalinowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="pluto, post: 185533, member: 352"] Wiem czym jeżdżę dlatego zdecydowanie nie zgadzam się ze stwierdzeniem że nowa Honda HR-V jest głośną hybrydą. Oczywiście jest to auto jakby nie było spalinowe i będzie głośniejsze podczas pracy silnika ale jak umiejętnie sie jeździ to jest naprawdę cicho jak na hybrydę. Jeździłem już dużo autami hybrydowymi i mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić że spośród 4 użytkowanym nowych hybryd właśnie Honda jest najcichsza (oczywiście pomijając różne systemy napędów hybrydowych), na drugim miejscu stawiałbym Renault, trzecia Toyota i czwartym Nissan. Najlepiej to słuchać jak przełączy się na napęd tylko elektryczny to jest ciszej niż np. w Tesli 3 LR gdzie oprócz szumów wiatru słuchać było odgłosy skrzypienia fotela czy też inne odgłosy z bagażnika lub w Tesli Y. Rozumiem że każdy ma inne rozumienie hałasu, ale przecież nawet producent w danych homologacyjnych wskazuje duże różnice hałasu podczas jazd homologacyjnych między tymi samochodami a z tymi danymi chyba nie ma co dyskutować. Wiem że niektórzy maja awersję do wszystkich aut spalinowych/hybryd ale nie podpadajmy w skrajności. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Hybrydy mHEV, HEV, PHEV
Tematy ogólne
HONDA HR-V III e:HEV – hybryda szeregowa czyli elektryk zasilany silnikiem spalinowym