Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Hybrydy mHEV, HEV, PHEV
Tematy ogólne
HONDA HR-V III e:HEV – hybryda szeregowa czyli elektryk zasilany silnikiem spalinowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="pluto, post: 227386, member: 352"] Nowa w mojej wersji kosztowała w 2022 coś koło 140 tys. zł - ja kupiłem z rabatem pod koniec roku i był większy niż teraz oferuje Honda z poprzedniego rocznika. Obecnie nie ma tego wariantu bo wprowadzili inne z małymi zmianami wyposażenia, ale trzeba chodzić po dilerach i trochę marudzić żeby uzyskać większe rabaty. Wracam do napędu PHEV jaki miałem przed kupnem Tesli 3 i trochę żałuję (z perspektywy czasu) że zamieniłem na wspominaną Teslę, aczkolwiek teraz w PHEV są inne akumulatory więc i zasięgi na samym elektryku dochodzą do 100-120 km (w Toyocie RAV 4 robiłem max. 70-75 km) oraz inne bogatsze wyposażenie niż kilka lat temu. Tak więc wybór padł na [B]Cuprę TERRAMAR 1.5 e-Hybrid 204 KM DSG - 19,7 kWh [/B]z kilkoma m.in. pakietami MOON LIGHT, Pure Performance, Digital Drive, Edge, Intelligent Drive oraz hakiem holowniczym składanym elektrycznie. [ATTACH type="full"]26200[/ATTACH] Aczkolwiek bardzo kusi mnie [B]SEAL U DM-i Boost 218KM[/B] [B]18,3 kWh LFP - [/B]wiem że auta nie porównywalne bo chodzą w różnych segmentach ale takie auto szukam na kolejne 3 lata użytkowania. Byłem, jeździłem tym modelem i naprawdę jestem pod wrażeniem jak szybko chińczyki przeskoczyli europejskich producentów (o Tesli nie wspomnę) pod względem wykonania wnętrza oraz samego wykonania samochodu. [ATTACH type="full"]26201[/ATTACH] Wiem, że to auto chińskie i różne to może być zarówno z trwałością jak i utratą wartości (pewnie Tesli nikt nie przebije z utratą wartości jakie miałem przy ich sprzedaży), ale bardzo mnie ten model zaciekawił i jestem teraz w kropce co mam wybrać (obydwa modele były by za miesiąc, półtora do odbioru). Pewnie ile ludzi tyle będzie rożnych opinii ale [B]60 tys. różnicy [/B]w cenie na korzyść BYD robi swoje :unsure: Żeby nie zaśmiecać tematu, mój wybór oraz moje wrażenia z jazdy jednym z tych modeli, opiszę w osobnym temacie (jak nie będzie znowu "gównoburzy" że elektryk jest super a inne auta są bee... ale mam to w ........ poważaniu) ;) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Hybrydy mHEV, HEV, PHEV
Tematy ogólne
HONDA HR-V III e:HEV – hybryda szeregowa czyli elektryk zasilany silnikiem spalinowym