Hotele z możliwością ładowania.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Cześć.
Czy jest jakas aplikacja/filtr w bookingu/filtr w airbnb odnośnie ładowarek lub miejscach do ładowania w docelowych hotelach lub apartamentach?
U.

Michal

Moderator
Jest filtr w Booking albo możesz też poszukać od drugiej strony - w plugshare wyszukaj w interesującym Cię obszarze punkty ładowania z zaznaczoną opcją Hotel/Lodging:
1672239182194.png

pmlody

Pionier e-mobilności
W booking musisz mieć hotele z opcją żeby się pojawiła do wyboru. Też się kiedyś na to naciąłem no w szukanym obszarze nie było żadnego.

lookash_c

Pionier e-mobilności
dzięki. Ale głupie te booking. Nie można tam napisać do obiektu albo ja nie wiem jak:(. Nie piszą nic o ładowarkach ani o cenach.
Ano tak to wygląda, do tego może okazać się, że stacja ładowania, o której wspomina obiekt to np. słupek jakiegoś operatora w pobliżu. Niektórzy zamieszczają zdjęcia (jeśli faktycznie jakiegoś wallboxa czy inne coś oferują) i piszą o koszcie ładowania, ale to rzaaaadkość.

vwir

Pionier e-mobilności
Ja jeśli już to szukam na plugshare. Rzadko się zdarza, że jakiś hotel ma ładowarkę i nie wrzucił jej na plugshare. Czasami jest ustawiona jako restricted, ale najczęściej jednak są. A na plugshare już widać czy to gniazdko 230V czy wallbox type2. Ba - na plugshare też jest filtr Hotel/Lodging. Tylko z mojego doświadczenia nie warto go zaptaszać, bo często w hotelach tego nie zaznaczają i za dużo odsiewa.

Last edited:

Cav

Pionier e-mobilności
dzięki. Ale głupie te booking. Nie można tam napisać do obiektu albo ja nie wiem jak:(. Nie piszą nic o ładowarkach ani o cenach.
W Polsce zazwyczaj i tak taki kontakt kończy się tak, że albo cena za prąd z kosmosu, albo zaznaczenie tej opcji oznacza oznacza że "w okolicy jest jakaś publiczna płatna ładowarka", albo "nawet nie wiem jak mi się to zaznaczyło".

Cav

Pionier e-mobilności
Ja jeśli już to szukam na plugshare. Rzadko się zdarza, że jakiś hotel ma ładowarkę i nie wrzucił jej na plugshare.
A jednak się zdarza.
Znam przynajmniej jeden taki, info o ładowarce (darmowej) było kiedyś w opisie na booking, ale to tyle.

Cav

Pionier e-mobilności
Booking powinien się za tego typu oszustów wziąć i zwracać np. po 20% całkowitych kosztów, za każdy brakujący faktycznie punkt z odhaczonych udogodnień.....

Najnowsze dyskusje