Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
HYUNDAI
Hyundai Inster Forum • Hyundai Inster SR/LR
Hyundai Inster, test redakcji Elektrowozu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Henryk1957, post: 238467, member: 5462"] Ja stałem przed dokładnie takim wyborem to mogę ci odpowiedzieć: przede wszystkim nieprawdą jest, że kosztują tyle samo bo za Instera w wersji Smart wychodziło mi 131900zl, natomiast za odpowiadającą mu wersǰę Techno Renault 5 w tym samym kolorze musiałbym zapłacić 151100zl. W podanej cenie Hyundaia jest dopłata za lakier, a w Renault za lakier, pakiet zimowy i asystentów jazdy bez których już od dawna nie kupuje nowych samochodów. Końcowo po rabacie za Hyundaia wyszło mi 126 tys., do tego serwis na 4 lata w cenie i w zależności od promocji w dniu odbioru auta ubezpieczenie AC/OC na pierwszy rok albo wallbox/karta Greenwaya. W Renault mowa była tymczasem o dywanikach gumowych i oponach co uznałem za nieśmieszny żart. Nie wykluczam że być może gdybym był bardziej zdecydowany to i oferta byłaby ciekawsza, ale szans wynegocjowania tego samego nie było żadnych. Różnica wynosiła grubo ponad 30 tys.zl. Na Instera podają czarno na białym 5 lat gwarancji z assitance, podczas gdy w Renault stanęło w końcu na 2. Wiem że w zeszłym roku wprowadzili te gwarancję odnawialna co roku jeśli wykona się u nich przegląd ale nie potrafiono mi powiedzieć ile taka usługa bedzie kosztować w kolejnych latach. Chciałem to porownać z kosztami ubezpieczenia od napraw skoro i tak sa tam wyłączenia. Technicznie oba auta w ww. wersjach mają baterie o podobnej pojemności, ale Renault ma mocniejszy silnik i szybiej rozpędza się do 100. Osobiście uznałem ze w miescie nie ma to dla mnie zadnego znaczenia, ale już odrobinę wieksze zużycie jakies tam ma. Co do miejsca z tyłu to w moim przypadku całkowicie to wykluczyło ten samochód z opcji zakupu. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
HYUNDAI
Hyundai Inster Forum • Hyundai Inster SR/LR
Hyundai Inster, test redakcji Elektrowozu