Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Hyundai Ioniq 5 4WD vs Tesla Y Juniper LR 4WD
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="qb4hkm, post: 208150, member: 2710"] Ioniq 5 to ma frunk na cegłę i kabel type 2 najwyżej, chyba że coś się zmieniło w ostatnich 2 latach. Bardzo fajnie wyglądające autko, potencjalne korzyści z 800V, i... to tyle zalet w stosunku do Y z mojego punktu widzenia. Każdy ocenia dla swoich potrzeb. Pojeździj jednym i drugim najlepiej. W dzień i w nocy(i5 miał słabe światała z tego co pamiętam). Z kwiestii "organizacyjnych" Hyundai wymaga przeglądów gwarancyjnych, czego nie ma w Tesli. Z technikaliów, moja nerdowska natura cierpi jak widzę jak skomplikowany układ chłodzenia jest w i5(2 obiegi płynu, a mimo wszystko nie działa jak powinien, chociaż 5n się z tym uporali więc może spłynęło i na niższe modele), no i sprzęgło przy przednim silniczku... niby bardziej efektywne rozwiązanie bo odłącza nam przedni silnik od kół jak go nie używamy, ale i tak zużywa więcej energii niż Y. Jeszcze kwestia, upodobań i preferencji. Dla mnie jedną z największych zalet BEV jest OPD które w Hyundai'u z napędem na 4 koła podnosi zużycie, bo wtedy cały czas używane są obydwa silniki. Nie podobają mi się te manetki, siłę rekuperacji najwygodniej mi się reguluje płynnie prawą stopą. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Hyundai Ioniq 5 4WD vs Tesla Y Juniper LR 4WD