Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
I znowu winny elektryk.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Robsonics, post: 107299, member: 1427"] Zarąbiście... Jakie akumulatory mają Toyoty a jakie elektryki - przede wszystkim pojemność. Poza tym jak wejdą solid state to w zasadzie nie będzie jak tego naprawiać Za granicę używalności aku powszechnie uznaje się 70-75%. Wybacz, ale dla mnie to za mało. Jeżeli auto 10-letnie z przebiegiem 150-200 tys km zachowałoby nie mniej niż 90% baterii fabrycznej, to moglibyśmy rozmawiać. Chodzi o to, by realny zasięg po takim okresie był mniejszy od zasięgu fabrycznego o nie więcej niż kilkanaście km. Różnica 50-80 km mnie nie urządza. Zwłaszcza zimą. Dla mnie absolutne minimum to 250 km na autostradzie zimą. Taki rezultat uzyskuje większość nieco tańszych elektryków jako nowe... a co dopiero będzie za kilka-, kilkanaście lat. I nie, daruj sobie opowiastki w stylu "a ile km robisz dziennie?". Jeżdżę autem, wiem jakie przebiegi robię, wiem też jaki przebieg jest dla mnie komfortowy. Nie mam możliwości ładowania z wallboxa nocą pod domem, bo nie mam gniazdka przy swoim miejscu parkingowym a ewentualny montaż, wraz ze zgodą wspólnoty, to kolejna duża inwestycja. W grę wchodzą głównie publiczne słupki i ładowarki. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
I znowu winny elektryk.