Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
I znowu winny elektryk.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Robsonics, post: 107367, member: 1427"] Za kilkanaście lat wejdzie zakaz sprzedaży nowych aut spalinowych, za kolejne kilkanaście nie będzie aut spalinowych wartych zainteresowania nawet z drugiej ręki (auto starsze niż 15-letnie nie nadaje się na daily przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo). Nie wjedziesz takim autem do miasta, będziesz płacić dodatkowe podatki za jazdę takim autem. Jeżeli to nie jest rzeczywisty przymus, to co to jest? Nie piję, nie palę, mam pracę. Ale i kredyt na mieszkanie. Nie zamierzam specjalnie zaciskać pasa, by kupić nowego elektryka, bo ktoś sobie wymyślił zakaz sprzedaży nowych aut spalinowych. Nie martw się, ku uciesze Twojej i rzeszy eko-fanatyków, prędzej czy później przesiądę się na elektryka. Mam już kilka potencjalnych kandydatów na oku, wystarczy, że pojawią się egzemplarze używane w określonym budżecie, z baterią o znikomej degradacji (maks. 5- 10%), tak aby zasięg był nie mniejszy od 250 km, bez względu na dopuszczalną prawem prędkość i warunki pogodowe. Do tego czasu mam nadzieję, że pojawi się więcej punktów ładowania, strażacy będą w stanie szybko ugasić pożar bez konieczności zalewania auta, ubezpieczenie nie będzie droższe niż aut spalinowych, a montaż wolnostojącego wallboxa na miejscu parkingowym nie będzie wymagało zgody wspólnoty mieszkaniowej i drogiej ekspertyzy. Tak więc trzymajcie kciuki, bo widzę, że Wam zależy, by nie było aut spalinowych na drogach. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
I znowu winny elektryk.