I dobrze zaparkować gdzieś gdzie jest dobry zasięg LTE i laweta może łatwo podjechać 😉Najważniejsze aby się udała i pacjent czuł się dobrze
I dobrze zaparkować gdzieś gdzie jest dobry zasięg LTE i laweta może łatwo podjechać 😉Najważniejsze aby się udała i pacjent czuł się dobrze
Trzeba było nie naciskać Instaluj.Przed chwilą odebraliśmy auto z naprawy i dojeżdżając do domu ukazała się informacja że jest update, teraz stoimy pod sklepem i go nie wyłączam aby nie chciał aktualizować pod tym sklepemView attachment 30323View attachment 30324View attachment 30325
Ale w czasie jazdy to się nie aktualizuje.Nie robilem zdj screenow tym bardziej, ze wtedy jechalem tez jak mi to wyskoczylo, wiec tylko naciskalem OK ... OK ... no ale na razie jest OK ale po staremu ciagle ...
Teraz często są tez aktualizacje softu infotainment które się robią w czasie jazdy.Jak widzę w VW nic się nie zmieniło. Aktualizacja softu to jak operacja Religi na sercu![]()
Tu jest dokładna procedura aby pokazał się ekran aktualizacji, nie trzeba jeździć aby się pokazał." ... Wysiadłem i wsiadłem ponownie ..." - czy twoj ID chodzi na windowsach?))
Jest na forum facebokowym oficjalny komunikat o problemie z modułem.No to po kolei. Po pierwsze to co pokazałem wcześniej zakończylo się porażką. Samochód musi by c zatrzymany zaparkowany i zamknięty na około 2 godziny ale po powrocie okazało się że nic z tego, aktualizacja się nie powiodła. Pokazywał że jest aktualizacja ale gdy bateria spadła poniżej 50 % przestał pokazywać dostępność, naładowałem do 80 % i po krótkiej przejażdżce , aktualizacja się pojawiła. Kazał zamknąć szyby, zamknąć i iść do domu 😎, skwapliwie posłuchałem. Rano pokazał na ekranie jako pierwsze że ma problem z modułem SOS i każe się udać do warsztatu. Za chwilę pojawiła się informacja o aktualizacjach sklepu , książki cyfrowej oraz aktualizacji systemu. Ta ostania wymaga włączonego zapłonu, zamknięcie auta przerywa aktualizację. W końcu dobrnął do końca informując, że aktualizacja będzie dokończona podczas następnego startu. Wysiadłem i wsiadłem ponownie sklep, książka cyfrowa i reszta w tle ale moduł SOS cały czas informuje aby się udać do serwisu, będę się umawiał w najbliższym czasie. Internetowe źródła podają że jest to raczej częsty przypadek i wymaga zbadania przez warsztat. VW podobno pracuje nas rozwiązaniem problemu. View attachment 30339