Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID. Buzz Forum • Volkswagen ID. Buzz Pro/Cargo
ID Buzz do vanlifu.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Zbigniew Gotkiewicz, post: 198541, member: 4475"] W praktyce to system ladowania aut elektrycznych jest tragiczny. Jest kilka sieci, ale nie da się do nich zainstalować aplikacji gdyż nie obsługują telefonów z zagranicznym numerem. Poza tym zdarzało się jeździć od ładowarki do ładowarki bo albo nieczynna, albo na parkingu zamkniętym na noc czy weekend, albo wygoniono mnie z parkingu gdzie była ładowarka publiczna, ale tylko dla gości hotelowych. Dlatego gdy już znalazłem sieć, której aplikacja mi działała na telefonie to planowałem podróż już tylko na tej aplikacji nie biorąc pod uwagę innych sieci ładowarek. Oczywiście są też ładowarki gdzie można zapłacić kartą bankową bez posiadania aplikacji i taki powinien być obowiązujący standard, ale to spotkałem tylko na stacjach ARAL i Shell. Tak też trudno zaplanować trasę. Powiem tylko, że w trasie zainstalowałem 10 aplikacji z których udało mi się uruchomić tylko dwie. Poza tym właściwie trudno przewidzieć jaka będzie cena za ładowanie, bo najczęściej możemy się tego dowiedzieć dopiero podczas uruchomienia ladowania. Podsumowując podróżowanie autem elektrycznym w porównaniu z dieslem jest droższe, uciążliwsze, dużo bardziej stresujące a ładowanie pochłania całą uwagę i zmusza do podporządkowywania trasy do dostępnych ładowarek. Ma też swoje zalety, bo sama jazda jest niezwykle komfortowa a ciągłe myślenie rozwija nowe połączenia w mózgu co u starych ludzi hamuje rozwój chorób neurodegeneracyjnych. W związku z tym auta elektryczne powinny być dotowane przez ZUS dla starych ludzi aby opóźnić ich starzenie się. Można też oczywiście uprościć system ładowania aut i obniżyć cenę prądu przynajmniej do poziomu dieslem, ale jak znam życie to nie będzie szybko jeśli w ogóle do tego dojdzie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID. Buzz Forum • Volkswagen ID. Buzz Pro/Cargo
ID Buzz do vanlifu.