Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Idzie zima - a ogrzewania ni ma - następna awaria mojej Tesli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 65575, member: 274"] Update po ponad tygodniu od wymiany wszystkiego: supermanifold, compressor i inne bzdury: Dobre wiadomości: Samochód działa, grzeje, wreszcie mogę jeździć. Temperatura w czasie jazdy bardzo stabilna, ale: Zła wiadomość: teraz jest przegięcie w druga stronę: w samochodzie na okrągło jest gorąco, auto żre widocznie więcej energii niż przed wymianą (testowane parę razy na stałych odcinkach trasy W-wa - Mszczonów i z powrotem, razem ok 100km). Doszło do tego że aby nie pocić się w aucie mam ustawione na 18stC lub niżej i dopiero wtedy daje się jechać, przy czym dalej jest to wg mnie zdecydowanie więcej niż powinno być, w innych samochodach przy 18st C jest mi już dość zimno. W ogóle wygląda jakby zamiast pompy, która wcześniej właśnie mocno falowała temperaturą teraz ktoś na sztywno włączył grzałki i "jakoś to będzie". Na razie, zwłaszcza zimą nie narzekam, choć do ideału daleko (w Toyocie ustawiam 22 i mogę w podkoszulce jechać, a jak chcę w kurtce to 20.5 i jest git). Podsumowując: naprawa się udała, nie ma hałasu jak wcześniej od sprężarek i wentylatorów, w ogóle nawiewu prawie nie słychać. Ale pomimo że działa to znów dziwnie, chyba nic już z tym nie będę robić, auto trzyma szyby odszronione i da się spokojnie jeździć, sauna w cenie :) Trochę mnie martwi zużycie energii (ok 276 Wh/km przy ok 140km/h z paru tras), ale może spadnie jak skręcam teraz z 22 na 18 lub mniej, będę obserwował. Wyjazd zawsze z autem przygotowanym, powrót po ok 1.5h już bez przygotowania, temp ok 1st C [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Idzie zima - a ogrzewania ni ma - następna awaria mojej Tesli