Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Tematy ogólne
Infrastruktura EV w Wielkiej Brytanii
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="marco_25, post: 197122, member: 1800"] Dane nie są dobre ani złe, zwyczajnie są. Na ich podstawie planuje się inwestycje, ustala jakieś wizje, stawia ładowarki ;) itp. W UK widać że elektromobilność się już opłaca to i instruktora przyspiesza. U nas tesla wie że nawet na teraz to co mamy problemów zbytnio nie robi kierowcom. A bezwładność zmian jest ogromna. Przykład z życia, miałem projekt farmy PV pod aukcję i dostaje po roku zgodę na przyłącze 1 MW do sieci średniego napięcia ale nie do linii która przebiega przez działke tylko do GPZ oddalonego o 7km. Koszt wykonania takiego przyłącza to prawie tyle samo co cała elektrownia nie mówiąc o uzyskaniu zgody właścicieli działek przez którą ma być poprowadzona linia. Wszystko zgodnie z prawem a takich jak ja są tysiące. I te same przeszkody są z hubami ładowania. Problemów jest dużo ale kiedyś mieliśmy problem z siecią telefoniczną, internetem, bankowością czy usługami publicznymi. Teraz kraj jest naprawdę w czołówce, dlatego jestem dobrej myśli i życzę sobie aby za ok 6 lat tempo u nas było porównywalne do tego w UK. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Tematy ogólne
Infrastruktura EV w Wielkiej Brytanii