Michal
Pionier e-mobilności
16A 3 fazyPanowie, a jakie trzeba mieć zabezpieczenia w rozdzielni, żeby TWC działał i ładował na 11kw?
16A 3 fazyPanowie, a jakie trzeba mieć zabezpieczenia w rozdzielni, żeby TWC działał i ładował na 11kw?
Przy 2,5mm ja nawet 16A bałbym się ustawić chyba że masz bardzo duże zaufanie co do jej jakości wykonania instalacji i użytych materiałów a odcinek z rozdzielni nie jest zbyt długi.Witam, mam pytanie jeśli posiadam przewód od silni gdzie każdy z nich ma grubość 2,5mm. Bezpiecznik B20A. Ktoś może mi doradzić jakie maksymalnie parametry powinny być ustawione na WallConnectorze?
W instrukcji znalazłem taką tabelkę - załącznik, która jeśli poprawnie czytam/rozumie, to na podstawie bezpiecznika który posiadam to maksymalne powinno być skonfigurowane na 13,8kW / 20A?
A czy przy wall connectorzePrzy 2,5mm ja nawet 16A bałbym się ustawić chyba że masz bardzo duże zaufanie co do jej jakości wykonania instalacji i użytych materiałów a odcinek z rozdzielni nie jest zbyt długi.
Teoretycznie wallconnector ma wbudowane zabezpieczenie ale zgodnie ze sztuką powinien być zabezpieczony cały obwód różnicówką w rozdzielni. Zabezpieczenie w urządzeniu to tylko dodatek a nie podstawowy sposób ochrony.A czy przy wall connectorze
gen3 powinna być dodatkowo różnicówka? Co do odlegości to będzie ok 10mkw