Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Instalacja wallboxa w garażu podziemnym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kierowca23, post: 190433, member: 3789"] U mnie Administracja optymistycznie obiecała zgodę "w kilka dni po złożeniu wniosku" i innych dokumentów, bo już przeprowadzali takie procedury w innych osiedlach, i ogólnie luz bo mają to przećwiczone :) Tylko że jak złożyłem wszystkie papiery, łącznie z ekspertyzą, projektem i warunkami przyłączeniowymi z Energetyki, to znowu Zarząd zaczął mieć dylematy w stylu: [I]a gdyby tu było przedszkole w przyszłości ...[/I] Tzn. kontemplują czy jak ja się podłączę, to zostanie w rozdzielniach jeszcze jakaś moc przyłączeniowa dla osiedla albo dla innych którzy może kiedyś też będą chętni ... Już miesiąc minął od złożenia wniosku o zgodę w Administracji. Zarząd podobno się zagłębia w przepisy, a administracja każe cierpliwie czekać na decyzję. Mój elektryk czeka na uzgodnienie terminu montażu (bo już nawet przyłącze uzgodnił z Energetyką), a mnie szlag trafia bo wciąż muszę ładować auto na mrozie przez ich dylematy. Nie wiem na co jeszcze czekają -aż Zarząd zrobi magisterkę z energetyki ? A może ja teraz powinienem zapukać do kogoś z zarządu ze skrzynką wódki ? ;) Jak tak mają wyglądać w praktyce procedury przyłączeniowe (w nowych osiedlach - kilkuletni blok), to ja dziękuję za taką elektromobilność w polskim wydaniu, i na zimę wracam do 2.0L w benzynie. Tym bardziej, że od niskich temperatur akumulator jakby się skurczył, wzrósł pobór mocy w aucie a ja znacznie częściej muszę go ładować. A będzie jeszcze zimniej. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Instalacja wallboxa w garażu podziemnym