Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Instalacja wallboxa w garażu podziemnym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kierowca23, post: 215838, member: 3789"] Chociaż u mnie od miesięcy zero postępu w sprawie, mam jakieś nowe informacje które trochę mnie zaszokowały. Trochę odnośnie tego co ostatnio [USER=3751]@kaktus[/USER] napisał w tym wątku... Fakt: firmy specjalizujące się w projektowaniu i montażu punktów ładowania w garażach podziemnych, bardzo chętnie, szybko i sprawnie wykonują Ekspertyzy. Ekspertyzę trzeba złożyć do Zarządu Wspólnoty, razem z wnioskiem o zgodę, wiadomo, temat przewałkowany 100 razy. A oto fragment pewnej opinii prawnej : [I]Należy podkreślić, że obowiązek zlecenia ekspertyzy spoczywa na Zarządzie, który ma swobodę wyboru podmiotu dokonującego jej opracowania. [B]W konsekwencji ekspertyza dołączona przez Panią/Pana nie jest wiążąca dla Zarządu i nie nakłada na niego obowiązku podjęcia decyzji w oparciu o jej ustalenia[/B].[/I] Aż mi się włosy zjeżyły! Szkoda że nie dowiedziałem się tego rok wcześniej, bo tylko czas i nerwy straciłem. To by wyjaśniało, dlaczego Zarząd ma w d***e mój wniosek, dostarczoną ekspertyzę i moje przypomnienia / ponaglenia. Już zupełnie zbaraniałem! Czyli że wykonana dla mnie ekspertyza jest guzik warta, i nadal jestem całkowicie zdany na humory i pomysły Zarządu Wspólnoty ? A może ktoś z Was ma inne opinie prawne w tej fundamentalnej kwestii ? Teraz z kolei kancelaria prawna chciałaby 1500 zł za przygotowanie nowego wniosku do Zarządu, "z uzasadnieniem i podstawą prawną" - normalnie studnia bez dna! Chyba pozostaje zacisnąć zęby i odpuścić. Albo czekać na mądrzejsze przepisy. To wszystko jest jakieś chore. Jeszcze przejdzie na moje dzieci ;) :LOL: [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Instalacja wallboxa w garażu podziemnym