Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Instalacja wallboxa w garażu podziemnym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kierowca23, post: 230634, member: 3789"] Zgadza się, ustawa jasno precyzuje w jakich przypadkach może być odmowa, i w jakim terminie decyzja. Ale nie przewiduje też przypadku jak Zarząd w ogóle nie podejmuje decyzji: ani tak, ani nie (pomijam przypadek nowych budynków, w których już jest przygotowana instalacja dla EVSE ) Wspólnoty zasięgają gdzieś porad prawnych i sprytnie wykorzystują luki w przepisach, aby temat przeciągać w nieskończoność :( I co im można zrobić: do sądu adm. pozwać? Wytoczyć sprawę cywilną? Tylko jak dowieść szkody za zmarnowany czas nad papierami i na dojazdy do ładowarek miejskich... albo że przez nich nieudolność nie wydałem 13k na instalację Wallboxa ... ;) U mnie na decyzję po dostarczeniu ekspertyzy i kpl. dokumentów które na początku chcieli, czekałem 6 m-cy. Na koniec odmowa. Bo w 5-tym miesiącu zlecili inną ekspertyzę własnemu projektantowi (z innymi wytycznymi), a on oczywiście przedstawił "zdanie odrębne". Teraz złożyłem nowy wniosek ze zmienionymi założeniami, ze wszystkimi wymaganymi oświadczeniami, i dopasowany do ichniej ekspertyzy. I znowu to samo! Cisza, nawet nie raczyli potwierdzić odbioru wniosku, musiałem to od nich wyciągać. I tak "w kółko Macieju". [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Instalacja wallboxa w garażu podziemnym