Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Instalacja wallboxa w garażu podziemnym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kierowca23, post: 238805, member: 3789"] Coś bardzo podobnego pokazywali mi rok temu, z tym że wtedy był jeszcze dodatkowy punkt (wymagana ekspertyza ppoż). Widocznie przez ten czas, któraś kancelaria prawna już im wybiła z głowy to bezprawne wymaganie :LOL: Z tym że jak im we wrześniu przyniosłem te 5 dokumentów, to zaczęli na wiele miesięcy się zastanawiać, a na koniec dostałem odmowę Zarządu, bo jednak zrobili swoją ekspertyzę (z innymi założeniami). W pkt. 3 autor wiersza chyba miał na myśli projekt elektryczny stanowiska ładowania, sporządzony przez projektanta jak w Ustawie (z uprawnieniami bud. b/o z instalacji elektr. =[I]rzeczoznawca[/I] ???) Strasznie mądrze chcieli to napisać, a pismo im wyszło całkiem do dupy :poop: Nawet z niego nie wynika, czy ta zgoda po ich Ekspertyzie w końcu jest, czy jej nie ma :p Może nawet takie były intencje tych co się podpisali na końcu, żeby w razie "W" nie było dowodu na piśmie, kto imiennie wyraził zgodę na tą straszną instalację. Ale skoro już wszystkie ustępy z art. 12b Ustawy już zostały wykonane, to wolę teraz dopiąć konkretne sprawy w Energetyce i u projektanta. Bo z tą administracją nic więcej nie idzie się dogadać. Nawet jak teraz zadam im jakieś pytanie, to znowu będę czekał na odpowiedź ze 3-4 tygodnie, i tak można w kółko Macieju, aż do zimy. W najgorszym wypadku będą mogli mnie pozwać że coś zrobiłem, mimo że nie wydali zgody na piśmie. Ale widzę marne szanse na coś takiego: [LIST] [*]Wniosek z wymaganymi oświadczeniami - był. [*]Wynik ich ekspertyzy: pozytywny. [*]Zgoda: była przysłana mailem (ze wskazaniem konkretnej rozdzielnicy i gdzie ma być licznik) + telefonicznie. Ustawa nie precyzuje, w jakiej formie musi być zgoda :) [/LIST] Więc tylko umoczyliby koszty procesowe i adwokata :cool: [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Instalacja wallboxa w garażu podziemnym