Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Instalacja wallboxa w garażu podziemnym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kierowca23, post: 240482, member: 3789"] Piszę na wypadek, gdyby przypadkiem ktoś w przyszłości w tym kraju miał podobny 'case' jak u mnie. Umowę o Przyłączenie można aneksować (formalne obniżenie mocy), teoretycznie nie ma żadnego problemu. Ale nie wystarczy zwykły e-mail, tak jak mówił pan na infolinii OSD. Widocznie trzeba im przysłać pismo w PDF podpisane podpisem kwalifikowalnym. Miesiąc stracony, bo z OSD nie było żadnego odzewu, poza nadaniem nr sprawie (a potem pani na tej samej infolinii oświadczyła, "że to zwykły e-mail", że formularza i załączników brakuje, i tak nie może być ...) A więc pismo w tej samej sprawie wysłane ponownie, już jako PDF z podpisem kwalifikowanym. Drugi miesiąc minął w tej samej banalnej sprawie. Jak już zaczęło dochodzić te 30 dni, zacząłem codziennie wydzwaniać na infolinię OSD i dopytywać się o "status sprawy" (instytucji chyba nie da się nękać telefonicznie - jak sądzicie ? :unsure: ) Po trzecim takim telefonie w końcu jakaś inna miła pani stwierdziła że "dochodzi 30 dni, a to już za długo - ona wyśle przypomnienie do osoby odpowiedzialnej". W końcu aneks wysłany do mnie wraz ze zmianą Warunków Przyłączeniowych (trafił do Spamu, widocznie taką już mają reputację :p) A więc kolejny kroczek do przodu - teraz Projektant zaktualizuje projekt przyłącza i punktu ładowania i wreszcie będzie można działać fizycznie, a nie tylko przekładać papiery :cool: Mam nadzieję że pójdzie teraz szybko, bo to firma prywatna której powinno zależeć żeby wystawić szybko fakturę i rozliczyć temat. PS1. (refleksja - off topic). Nie jestem w stanie odesłać im podpisanego aneksu listem poleconym, tak jakby chcieli, bo na osiedlu z początkiem roku zburzyli pocztę (i przy okazji kilka warsztatów samochodowych!) pod deweloperkę. Najbliższa placówka PP: 3km dalej, agreguje ruch pocztowy z połowy dzielnicy (z innych zlikwidowanych punktów). Średni czas oczekiwania z numerkiem: 35 minut, bo na tej poczcie tylko 2 okienka są obsadzone pracownikami, a w pozostałych stoją tylko reklamy. Nie zamierzam zwalniać się z pracy i tracić pół dnia, żeby im nadać list polecony wg starych zasad :cautious: PS2. Czy też macie takie wrażenie, że z każdym rokiem, mimo ogólnego postępu technologii i cywilizacji, u nas wszystko jakby coraz bardziej parciało i "zgrzytało" ? ;) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Instalacja wallboxa w garażu podziemnym