Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Instalacja wallboxa w garażu podziemnym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kierowca23, post: 244490, member: 3789"] Trudny temat. Wałkuję to od kilkunastu miesięcy - nawet z sukcesami :) Tak, dodatkowy licznik pod ładowanie EV to najlepsza opcja. Problem jest tego typu, że firmy projektowo/elektryczne, które robią ekspertyzy, projekty i instalacje, wcale nie chcą wikłać się w spory prawne pomiędzy Tobą a Wspólnotą/Spółdzielnią, i szybko przestają odbierać telefony, odpisywać na maile... Jak wdałem się rok temu we współpracę z jedną znaną firmą, która obiecywała "kompleksowo załatwić temat" i pobrała na to zaliczkę, to skończyło się na sprawie w sądzie z mojego powództwa (ma swój oddzielny wątek na tym forum). Sporami ze Wspólnotą zajmują się bardziej kancelarie prawne, niż projektanci-elektrycy (może być to dodatkowy koszt). Jeśli chcesz więcej szczegółów, napisz proszę na priv, bo nie chcę siać tutaj reklamy. Dopiero jak uzyskasz/wysądzisz zgodę od Zarządu Wspólnoty/Spółdzielni, można iść do projektanta-elektryka po projekt i do OSD po Warunki Przyłączeniowe. Wcześniej to nie ma sensu - szkoda czasu i środków (sprawdziłem na własnej du***) ;) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Instalacja wallboxa w garażu podziemnym