Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
CITROEN
Inne modele i pozostałe pytania
Integracja platformy PSA z Home Assisstant
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzysztofFly, post: 43923, member: 1062"] No to jest nas trzech, myślę jednak, że ostatecznie wspólnymi siłami ogarniemy temat do końca. Ja osobiście mam aktualnie HA na dwóch komputerach, jedną instalację na maszynie wirtualnej, drugą instalację na starym laptopie. Obie instalacje działają w tym samym czasie, w osobnych lokalizacjach (każda na swoim IP). Do wtyczki PSA podłączony ten sam samochód, bez najmniejszego problemu działa na obu w tym samym czasie. Tak jak pisałem wcześniej, działa mi wyświetlanie poziomu naładowania oraz przebieg. Zapisują się również trasy i historia ładowania samochodu. [ATTACH type="full" alt="Zrzut ekranu 2022-05-23 210802.png"]5277[/ATTACH] W sumie, to na czym mi najbardziej zależało (możliwość automatycznego zakończenia ładowania po osiągnięciu zaplanowanego poziomu naładowania) już mi działa. Na obrazie widać dokładnie zakończenie przedostatniego ładowania na 80%, następnie w formie testu ustawiłem mu maksymalny poziom naładowania na 82%, także zadziałało. Brakuje mi tylko działania tego z dashboard, jest to jednak kwestia czasu i to też wspólnymi siłami opanujemy. Co do Twojej sytuacji, spróbuj może od nowa dodać swoje auto, ja sam dodając za pierwszym razem popełniłem błąd podając PIN dodałem inny, a tu trzeba wpisać swój z aplikacji u mnie "My Citroen" [ATTACH type="full" alt="Zrzut ekranu 2022-05-23 205748.png"]5278[/ATTACH] Dla chcących spróbować swoich sił w integracji z HA, trzeba tutaj wybrać swój model, wpisać email i hasło do aplikacji u mnie to "My Citroen", Country code wpisałem PL [ATTACH type="full" alt="Zrzut ekranu 2022-05-23 205806.png"]5279[/ATTACH] Następnie w OTP config, naciskamy Send SMS i czekamy na wiadomość ze Stellantis wysłaną na numer telefonu zarejestrowany w aplikacji, a także wpisać swój PIN do aplikacji "My Citroen" Oczywiście trzeba jeszcze pamiętać o przekierowaniu portów 8123, 4357 i 5000. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
CITROEN
Inne modele i pozostałe pytania
Integracja platformy PSA z Home Assisstant