Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Infrastruktura GreenWay, Orlen, Ionity, ...
Ionity zablokowane przez autobusy przegubowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="viallos, post: 98327, member: 531"] Taka oto dzisiaj niespodzianka. Wracam ze spotkania biznesowo-integracyjnego i chciałem trochę się podładować przed Warszawą i widzę przede mną skręcają na MOP Nowostawy 2 autobusy na niemieckich blachach. Nagle ostro zwalniają i oba próbują się ustawić na 4 pustych miejscach przy ładowarkach Ionity. Jak widzę w jaki sposób to robią blokując przy okazji dostęp do wszystkich 4 miejsc to ostro protestuje i każe im się przestawić. Przy okazji zablokowali zupelnie dojazd do ostatniego pasa drogi na tym MOPie gdzie jest dojazd do toalet wraz z miejscami postojowymi. [ATTACH alt="20230606_132507.jpg"]11292[/ATTACH] Po krótkich negocjacjach udaje mi się odblokować dostęp do jednej z ładowarek. [ATTACH alt="20230606_131258.jpg"]11293[/ATTACH] Okazuje się jednak ze kierowca zrobił sobie kuku, gdyż ładowarki nr 2 ani 3 nie jesteśmy w stanie uruchomić mimo dzwonienia na infolinię i restarty. Ja potrzebowałem około 10min max więc szybko doładowałem i mu zwolniłem. Teraz najciekawsze ... W międzyczasie dowiedziałem się że kierowcy są zupelnie zieloni i jadą do Niemiec. Ładowali od 60% i byli na przeciwnym kierunku mimo że jechali z Wawy ... bo do ładowarek po tamtej stronie (dir Poznań) nie są w stanie się podstawić ze względu na długość pojazdów 🤔. Nadrabiają ponad 30km żeby ładować się od 60% I twierdzą że zużywają 1% na 4km więc przejadą sobie 400km 🤯. Mają w planach ładować się do 100% bo nie są pewni czy w ogóle podjada i gdzie do jakich ładowarek... kolejny postój planowali w Pozaniu, ale jak ja tam byłem to sądzę że mogą mieć ogromne problemy żeby podjechać tym zestawem. Jak sobie przemyślałem to wydaje się że taki transport w ogóle nie powinien mieć miejsca po takich publicznych ładowarkach, a wysyłanie przez firmę transportową dwóch 'zielonych' kierowców bez przygotowania w taka trasę uważam za skrajnie niebezpieczne i bezmyślne. Przychodzą mi na myśl dwie takie frazy ... - pierwsza to 'kapitalizm po Polsku' - bierzemy zlecenie jakoś się to zrobi. - druga to 'elektromobilność po Polsku' - jak sobie pomyślę o wszystkich ładowarkach które w Polsce odwiedzałem, to żadna ze stacji nie wydaje się gotowa przyjmować takie pojazdy. A co wy o tym sądzicie... czy takie pojazdy powinny korzystać z ładowarek dla samochodów osobowych? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Infrastruktura GreenWay, Orlen, Ionity, ...
Ionity zablokowane przez autobusy przegubowe