Kilka lat temu ten odcinek w dużej części można było przejechać darmową ekspresówką.No właśnie takich informacji szukam, gdzie i jakie są "ładowaczki" przy autostradzie UDINE-ROMA ?
Wpływa. Przejechanie tego samego odcinka w jednym strzale jest tańsze niż w dwóch. Innymi słowy gdy zjedziesz w połowie na ładowanie, zapłacisz za autostradę i potem znowu wjedziesz to pokosztuje Cię to więcej. Bardziej opłaca się ładować na MOPie.We Wloszechn za wjazd nie płacisz a bierzesz bilet i chyba ilość zjazdów nie wpływa na cenę? Płacimy za odcinki przy zjazdach
Mam już pakiety w zakładce "Wybierz opłatę publiczną", ale niestety nie mogę dodać metody płatności, czy to dlatego, że mam wyłączoną lokalizację dla apki ??Ja machnąłem ręką na fakturę. Mają taką cenę, że bez żadnych abonamentów wychodzi 1,40-1,50pln za kWh. To taniej niż cokolwiek innego co mogę wykorzystać, nawet po odliczeniu vat i wrzuceniu w koszty. Przy czym nie mam tesli, więc nie liczę SuC. A - jedna uwaga. Wprawdzie we Włoszech byłem ostatnio elektrykiem 3 lata temu, więc coś się mogło zmienić, ale wtedy wszystkie ładowania miałem poza autostradami. A jako iż autostrady we Włoszech do tanich nie należą, to każde ładowanie bolało podwójnie (opłata za zjazd i za wjazd). Więc raczej szukałbym co jest dostępne na autostradzie a nie wybrzydzałbym czy to SuC czy nie.
Cześć chłopaki, sorka ale zaczynam przygodę z elektromobilnością i wiele rzeczy jest dla mnie nowością: w jaki sposób na PlugShare znalazłeś ładowarkę obsługiwaną przez EnelX? Planuję moją pierwszą podróż elektrykiem do Chorwacji i chcę ustalić czy opłaca mi się wykupić ABO za 99 EUR (gdzie są i ile ładowarek po drodze i na miejscu w Chorwacji) czy jechać na SuC (jadę z dziećmi i chciałbym żeby podróż była radością a nie stresem i wyczekiwaniem)?Wziąłem pierwszą lepszą z emobitaly: https://www.plugshare.com/location/275831
Jest obsługiwana przez aplikację EnelX. Więc wygląda na to, że zadziała.
OkWszedłem w apkę EnelX i sprawdziłem, czy ta ładowarka się tam znajduje.