Italia- polecane ładowarki.

tomA

Posiadacz elektryka
A pytańko jak to się ma do zaznaczonych ładowarek w PlugShare we włoszech. Pokazuje prawie wszystkie ładowarki AC Enela że są za free a w aplikacji niestety nie są za free... Jak to jest ładował ktoś w miastach na słupkach AC? Albo wiadomo jak jest z ładowaniem za free we Włoszechech - jakieś tipy? Często jak parkuje w mieście i zwiedzam to lubie sobie podładować za free ;-) przynajmnije na kawę i gelato zostanie ;-)

Cav

Pionier e-mobilności
A pytańko jak to się ma do zaznaczonych ładowarek w PlugShare we włoszech. Pokazuje prawie wszystkie ładowarki AC Enela że są za free a w aplikacji niestety nie są za free...
Jedno z drugim ma niewiele wspólnego.
Nawet jeśli faktycznie można podładować się gdzieś za free, to często nie dotyczy to użytkowników konkretnej sieci.
Musiałbyś podejść do tematu BEZ apki Enela.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Polecam kartę Freshmile. To często działa na różnych dziwnych stacjach. Sam nie korzystam zbyt często (bo superchargery) ale wielu zagubionym elektronom już nią pomogłem :) Uwaga: schemat cenowy jest kWh + min więc trzeba sobie policzyć kiedy to się opłaca a kiedy nie.

vwir

Pionier e-mobilności
Dokładnie tak. Nie widziałem jeszcze darmowej ładowarki we Włoszech. Większość słupków z którymi się spotkałem były z Duferco Energia i nie były darmowe. Co najwyżej darmowy parking.

tomA

Posiadacz elektryka
Daj sobie filtr w PlugShare żeby pokazywał darmowe ładowarki i zobaczysz które ci pokaże…. Jak nie ma darmowych to nie problem. Zawsze można ładować i nie płacić za parking w centrum miasta. Jakis pozytyw trzeba znaleźć 😁