Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Infrastruktura GreenWay, Orlen, Ionity, ...
jak GreenWay oszukuje na roamingu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="piotrpo, post: 162976, member: 3354"] No i właśnie to jest mój podstawowy zarzut odnośnie GW. Wchodzę sobie np. na plugshare, czy ABRP, żeby poszukać ładowarki. Widzę jakąś oznaczoną jako GW, jadę, ładuję i okazuje się, że jednak nie. Miałem zapłacić za ładowanie 100zł, zapłacę 175, pomimo posiadania abonamentu za 80zł. Tak wygląda mapa ładowarek GW w mojej okolicy. Te z literką P przy liczbie złączy to stacje partnerskie z dziką ceną. [ATTACH type="full"]18522[/ATTACH] Teraz popatrzmy jak wygląda taka stacja, która [B]nie jest GW[/B] i cena może być tam wg. warunków GW dowolna (np. 10zł od partnera + jakaś tam marża GW): [ATTACH type="full"]18523[/ATTACH] Dla porównania ładowarka, która jest GW: [ATTACH type="full"]18528[/ATTACH] Czyli podsumowując - mam zapłacić 80zł miesięcznie, żeby mieć taniej. GW chwali się, że będę to taniej miał na ponad 2500 stacjach w PL. Jednak jak przychodzi co do czego, to okazuje się, że taniej mam na połowie z nich, a na reszcie w najlepszym razie tak samo drogo jak bez abonamentu. Która stacja jest która mogę się dowiedzieć jedynie z aplikacji GW, jeżeli akurat działa. Serio, z utęsknieniem czekam na chwilę, gdy będzie można podjechać na dowolną ładowarkę, zapłacić na niej zwykłą kartą, mieć jasno napisane na tej ładowarce ile kosztuje 1 kWh, ale nawet nie spojrzeć na tę informację, bo wszędzie jest c.a. podobnie, może parę groszy różnicy. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Infrastruktura GreenWay, Orlen, Ionity, ...
jak GreenWay oszukuje na roamingu