Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Jak jest naprawdę z hałasem?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 16858, member: 274"] Wracając do premium i hałasu: przed chwilą wróciłem z wizyty u znajomego, który posiada merca CLS 63 AMG coupe, najpierw przejechał się że mną Teslą M3 LR i a za chwilę zrobiliśmy taki sam przejazd jego AMG. Co do komfortu jazdy i hałasu, już nie mówiąc o wrażeniu jakie daje przespieszenie Tesli, to Tesla zdecydowanie wygrywa. W AMG hałas spod kół(wyjazd drogą żwirowa) i powietrza przy wyzszych prędkościach był dużo głośniejszy, a wszystko po chwili i tak zagłusza ryk silnika i bardzo głośnych wydechów. Sam właściciel wydawał się być zdziwiony jak duża różnica jest na korzyść Tesli, już samo przyśpieszenie pomimo ksiazkowych też 4.4s do 100 było zdecydowanie słabsze w Mercu (uślizg kół), hałas w mb nie pozwolił by mi spędzić w nim 24h ciągłej jazdy jak to wykonałem w Tesli w te wakacje. Coś jak cichutki statek kosmiczny vs Concord. I to i to szybkie, ale ten drugi męczący. Moj syn siedział z tyłu i stwierdził że był w szoku różnica jakości jazdy na korzyść Tesli. Jedyny element premium jaki by się przydał to klimatyzowane fotele, dynamiczne fotele w AMG są już niefajne, masaż irytował nawet właściciela. Generalnie warto odbyć taka przejażdżkę jakiś czas po zakupie Tesli, żeby zdać sobie sprawę jak bardzo nie brakuje nam starej wersji premium. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Jak jest naprawdę z hałasem?