Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Jak jest naprawdę z hałasem?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kmicin, post: 69082, member: 1089"] Po pierwszych 300km mogę powiedzieć, że jestem zadowolony z wyciszenia biorąc pod uwagę to, iż stosunkowo dużo było negatywnych opini. Fakt z nadkoli słychać ale głównie na dziurach ( zawieszenie, kamyki odbijające). Na autostradzie około 180km był w pytę asfalt w De i była cisza naprawdę, zmienił się asfalt na 10km i była mega różnica na minus ale akceptowalnie. Do 110 jest idealo w aucie dla mnie, od 120 a najbardziej słychać szumy z tyłu. Wg mnie przód z klejonymi szybami robi robotę bo jak dla mnie ewidentnie jak się wsłuchamy do od tyłu idzie syk powietrza głośny od 120. Ale i tak z przodu jest do 120mega komfortowo i szeptem gadamy. Chwilę jechałem 180 to były już dosyć duże szumy w całym aucie ale dalej mogliśmy gadac szeptem. Wolę takie częstotliwości niż silnik buczący zdecydowanie! Ale zgodzę się napewno że jeśli by się dobrze wyciszyło nadkola i bagażnik to coś by to dało. Gdyby z tyłu były klejone szyby to już malina. Jeździłem przez weekend Skoda Enyaq miała pakiet wyciszający jakiś czyli przód szyby klejone i jakieś dodatkowe materiały wyciszające i było czuć różnice na plus od nadkoli, była cisza. Wg mnie przy 120 też ciszej bo w Tesli delikatnie szumi od dachu też. Ale ogólnie jestem zadowolony jak na elektryka i tyle negatywnych opini. Po przeskoku z 2 letniej Skody Scali to jest przepaść wiadomo inna klasa. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Jak jest naprawdę z hałasem?