Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Jak ładujecie Tesle M3?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 1927, member: 6"] Leafa jak popadnie, do jazd codziennych - raz/dwa razy w tygodniu, a gdy chce pojechać np ponad 100km to widomo do oporu. 3 lata i bateria ok 95 SOH. Tesla jak spadnie zasięg poniżej 200km i utawiony mam pulap do ok 400 km co daje róznie od 80% w lecie do 90% w zimie. Odległość pokazywana w km a stopień naładowania w % jest relatywna i zależna od wielu czynników. Nie przywiązuję wagi do dolnej granicy nie dojeżdżam np do 20% a jedynie jak się da, staram się nie ładowac do pełna. W Tesli max można ustawić w Leafie nie. I dlatego w Nissanie natTimerach m/w ograniczam czas tak by nie ładowało do 100% Mam wprawę i wiem za ile m/w będzie ok 90% Oczywiście na ogół ładuję w "tanim prądzie" miło gdy uda się w dzień między 13-15 bo wtedy część energi jest z solarów, ( tzw autokonsumpcja) ale generalnie w nocy maksymalnymi prądami dla ładowarek w autach. ( Nissan 1f 32A ; TESLA 3F 3x16A) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Jak ładujecie Tesle M3?