Jak pech to pech - tym razem padło mi ogrzewanie tylnej szyby...

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja upgrade do XX.30.7 zrobiłem jakieś dwa tyg temu, a od 3 dni auto przestało się wybudzać z apki . Restart z wciśniętym hamulcem nie pomógł. Wczoraj przy okazji wymiany czujników temperatury i tego oringa w siłowniku bagażnika,
A czemu ci wymieniali czujniki temperatury? Bo ja jak wyjeżdżam rano z garażu to potrafi tą temperaturę wyświetlać nawet przez 10- 15 minut zanim zacznie spadać. Nie wiem czym to jest spowodowane.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja upgrade do XX.30.7 zrobiłem jakieś dwa tyg temu, a od 3 dni auto przestało się wybudzać z apki . Restart z wciśniętym hamulcem nie pomógł. Wczoraj przy okazji wymiany czujników temperatury i tego oringa w siłowniku bagażnika, kazałem aby serwis na to zerknął. Niby coś tam poresetowali ale nic nie pomogło, dziś rano znowu nie wybudziłem auta przez apkę. Ale wystarczy już wsiąść do auta i apka działa...
Dodatkowo dziś chcąc zgłosić via apka ten problem, miałem możliwość wyboru problemu z ecall. Ewidentnie zamiera po jakimś czasie transmisja danych i się nie podnosi z jakiegoś powodu, tak jakby w jakiś tryb standby, ale już nie potrafi Sue wybudzić
O dziwo, teraz ładuję od 2h na AC i apka kontaktuje się z Teslą.

W każdym razie w serwisie powiedzieli, że jak się nie poprawi to wymuszą ponowny zdalny upgrade... zobaczymy
Jakie czujniki Ci wymieniali ? Cos od ogrzewania ?

Darkoblues

Zadomawiam się
W sumie to już drugi raz z tym problemem ogrzewania do nich pojechałem. Za pierwszym razem pomierzyli opory na czujnikach i powiedzieli, że wszystko ok... dopiero za drugim razem jak im wysłałem zdjęcia pokazujące, że na zewn jest minus 5, a mi pokazuje na kompie plus 10, pomimo, że od 2h auto stało na zewn na ładowarce to finalnie wymienili czujniki temperatur... bo podobno jest akcją serwisowa. Ja o tej akcji serwisowej słyszałem i za pierwszym razem jak u ich byłem z tym problemem, ale wtedy jakoś nie podchwycili....
A główny tak naprawdę problem miałem taki, że raz było za zimno, raz za ciepło w kabinie... co chwilę musiałem regulować temperaturę przez ostatnie 10miesiecy.
Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej, chociaż jeszcze nie miałem okazji dłużej pojeździć autem

Jusand

Posiadacz elektryka
To mam podobnie, ale tydzień temu byłem w serwisie i zrobili mi tylko akację serwisową z pompą ciepła. A o tych czujnikach to im zapomniałem powiedzieć a sami nic nie mówili że jest na to akcja.

Darkoblues

Zadomawiam się
To mam podobnie, ale tydzień temu byłem w serwisie i zrobili mi tylko akację serwisową z pompą ciepła. A o tych czujnikach to im zapomniałem powiedzieć a sami nic nie mówili że jest na to akcja.
No trochę trzeba na nich wymuszac czy też udowadniać, że temperatura swiruje w kabinie.
Dam znać czy coś ta wymiana pomogła. W sumie z wymianą oringow wklapie I tych czujników ( musieli spuszczać i ładować na nowo czynnik w klimie ) to 3,5h dłubali

krzyss

Pionier e-mobilności
A mi kurde nie zrobili akcji z pompa ciepla sami sie przyznali ze skonczyly sie zawory czy czujniki... dolali plynu chlodzacego i dowidzenia... ehhh...