Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jak rozmawiać z burakami w bloku?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="piotrpo, post: 166440, member: 3354"] Tesla ma te natężenia ustawione tak: [ATTACH type="full" alt="1720170796912.png"]18981[/ATTACH] Czyli mam ze "zwykłą wtyczką" 13A Tylko nadal nie wiem, czy to ograniczenie to ostrożność producenta, czy wartość jakiejś tam normy ew. kompromisu pomiędzy tymi normami, bo wiadomo - jak wtyczka pasuje, to można ją wetknąć w gniazdo w innym kraju i mieć problem. Pomijam problem chińszczyzny. Oczywiście można do takiego gniazdka podłączyć cokolwiek. Samo gniazdo też może jedynie deklarować jakieś tam parametry, albo ktoś, kto je montuje, zrobi to źle i z przewodu 2.5mm2 robi się 0.5mm2. W teorii albo ma CE i wiadomo, że można je podłączyć, albo tego znaku nie ma i nie wolno go podłączać. W praktyce chińczyk może tam wytłoczyć wszystko, papier wszystko przyjmie, tylko rozwiązanie, to wyeliminowanie z obiegu takich urządzeń, a nie tworzenie przepisów obchodzących te problemy. Te niby-przepisy, o których mowa w filmiku, mają wg. mnie mocno niekorzystne działanie. Jedną z zalet EV jest możliwość naładowania go gdziekolwiek. Jeżeli zostaną wprowadzone takie ograniczenia, to np. nie będę mógł pojechać gdzieś tam, podpiąć ładowarki do zwykłego gniazda w garażu, czy kuchni, bo gniazdo nie ma tabliczki o przeznaczeniu do ładowania EV. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jak rozmawiać z burakami w bloku?