Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Jak sprzedać używanego elektryka?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25, post: 172476"] Ja bym raczej patrzał na skalowanie potrzeb względem zamiarów. W mojej ocenie ludzie niepotrzebnie rzucają się na BEV duże, mocne, drogie, nie patrząc na realne codzienne potrzeby - jaki jest udział jazd lokalnych w całości przemieszczania? Jeżeli 80-90% jeżdżę do pracy, z dziećmi, to potrzeba mi taniego BEV bo zaspokajam potrzeby transportowe. Czy na co dzień potrzebuje ładowania z 0,25 MW? Na pozostale 10-20% potrzeb: wycieczki wakacyjne, odwiedziny rodziny, pogrzeby mam ICE I nie trzeba się tego wstydzić czy bać (jakbym nie miał to może taniej wynająć 2 X w roku). Kto firmowo jeździ setki km dziennie - handlowcy, audytorzy itp to tylko spalina bo zysk na BEV jest iluzoryczny. Rozumiem że ktoś "kocha" elektromotoryzacje ale, jak wiadomo, miłość nie idzie w parze z logicznym myśleniem. Podobnie, zakup samochodu często jest związany z zaspokojeniem potrzeby poczucia prestizu, pozycji w socjecie itp. - tu również mało miejsca na logikę, chyba że ktoś prestiż umie przełożyć na swoje zyski, to wtedy ma to sens. No to moje (nietypowe jak widzę wybory): jakbym miał 150 tys to kupiłbym Dacie Dustera za 90 tys , LPG z grzanymi fotelami (tyle potrzebuję) a resztę bym przeznaczył na wyjazdy wakacyjne tym autem. No tak... Ale BEV... No to za 60 kupiłbym używany BEV, którym załatwiłbym 90% moich (tu dokładnie moich) potrzeb transportowych. A na wakacje musiałbym odłożyć. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Jak sprzedać używanego elektryka?