Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Jak sprzedać używanego elektryka?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="solik, post: 172653, member: 421"] z elektrykami to jest tak, ze nie kazdy producent umie w nie i niektorzy zrobili bo musieli i to widac - przykladowo cala gama stellantis (lacznie z fiatem) - wiem bo mam a Tesla? ma wlasne sieci ladowania, duzo samochodu w dobrej cenie no ale.. ciagle cos zmieniaja w Q3 czy tam Q4 2021 byl lifting - niby nieduzy ale jednak zmienil sporo (poprawione wyciszenie i pare innych bzdetow) teraz jest HL - niby nadal 3 itp ale IMO to zupelnie nowe auto i nie wiem dlaczego mialbym brac uzywana TM3 nawet z tego malego liftingu skoro w cenie z dotacja + pare k mam zupelnie inne auto ktore jest lepiej wyciszone, bardziej komfortowe, ma przyjemniejsze wnetrze i wygodne fotele z wentylacja i paroma innymi bajerami konczy mi sie 3 letni najem z dotacja na TM3 SR+ i chyba jestem zadowolony - 2450 brutto rata z ubezpieczeniem i serwisem (serwis w Tesli to umowmy sie w tym czasie filtr kabinowy, wycieraczki), jakbym chcial ubezpieczyc takie auto na siebie to 5000 rocznie wiec podzielmy to na 12 msc i gola rata bez ubezpieczenia to jakies 2k z kawałkiem nowa kosztowała 200k wiec splacilem utrate wartosci albo nawet i nie bo niektore stoja po 130k a inne po 120k i sprzedajacy sa gotowi sprzedac za 110k brutto po rozmowie - i to sa auta nawet z mniejszym przebiegiem, krajowe i mlodsze jak ktos nie chce tracic na aucie to musi kupowac 2-3 letnie uzywane lub najpopularniejsze modele i konfiguracje tj corolla w hybrydzie (bo na ryby, grzyby, nad morze i na taxi), 1.5 tsi w skoduni i vagu - wszystko inne to bedzie duza utrata wartosci (posiadacze 1.2 puretech w czymkolwiek) i zal sprzedawac szybciej niz po 5 latach wiekszosc elektrykow nawet 5 lat nie ma oficjalnej sprzedazy w Polsce gdybym dzis byl zmuszony szukac uzywanego auta to wiecej niz 60k brutto bym nie wydal - czy kupie za to elektryka "uniwersalnego"? nie, a leafa nie chce.. nawet dokladajac do 80k brutto nadal nie kupi sie sensownego elektryka - tutaj idealem bylby minimum segment C z bateria w okolicach 50kwh+ [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Jak sprzedać używanego elektryka?