Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Jak sprzedać używanego elektryka?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Szaruś, post: 182589, member: 1807"] Ja nie mam doktoratu, jestem już nie pierwszej młodości (prawo jazdy kat A zdobyłem jeszcze za tzw. komuny, w 1988 roku, a kat B parę lat później, 1991). I to się zgadza. Moja średnia cena (wliczając w to ceny abonamentów, w tym również EV Klub Polska) za ładowanie na ładowarkach publicznych to 1.67 PLN/kWh (średnia od lutego 2023, kiedy zacząłem używać BEV). Nie trzeba ślęczeć. Ani nie łykać wędki. Ja do tej pory korzystałem kilka razy z 15 kWh, i nie skłoniło mnie to do tej pory do zakupu abonamentu w Greenway PL. No, za wyjątkiem teraz w październiku 2024, gdyż akurat wyszło mi, że zakupienie abonamentu w Greenway PL za 29.99 PLN na październik będzie dla mnie optymalne. Odnośnie ZSE Drive, to pierwszy raz zaliczyłem darmową ładowarkę zupełnie przypadkiem - po prostu załadowałem się, tam gdzie mi akurat pasowało, a po miesiącu okazało się przy rozliczeniu, że to było ładowanie darmowe. Następne dwa darmowe ładowania na ZSE Drive, to już na podstawie e-mailu z ZSE Drive (wysyłają e-maile do swoich klientów, gdzie stawiają nowe ładowarki) - po prostu, zamiast ładować się po drodze w miejscu 'X, to się ładowałem po drodze w miejscu 'Y'. Aby przeczytać e-mail (do mnie wysyłają nawet po angielsku, więc nie muszę się gimnastykować ze słowackim), żadnego doktoratu nie potrzebuję. Jeżeli ty potrzebujesz do tego doktoratu, to wyrażam szczere wyrazy współczucia. 0.53 PLN/kWh to był tylko przykład. Ja w chwili obecnej za prąd ze zamortyzowanej instalacji PV płacę dokładnie 0.00 PLN/kWh. Jak masz jakąś inną opcję, jaką cenę (różną od 0.00 PLN/kWh) wyznaczyć za kWh dla PV, która się już zamortyzowała, to daj znać. Abonament miesięczny dla lokalnego dostawcy energii muszę płacić tak czy siak, niezależnie od tego czy mam BEV, czy ICE (czy nie mam żadnego samochodu). Na SuC się jeszcze nigdy nie ładowałem (Elon mi nie pozwala), więc na temat SuC się nie wypowiem. Rozejrzenie się po rynku ładowarek nie wymaga doktoryzacji. To, że ty nie jesteś w stanie tego ogarnąć - no coż, zdarza się. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Jak sprzedać używanego elektryka?