Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Jak sprzedać używanego elektryka?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Wojtek Wawa, post: 182871, member: 466"] Czytając ten wątek pokusiłem się o sprawdzenie ofert na używanego Highlanda i nie ma ani jednej, która miałaby finansowy sens. Samochód jednak jest zbyt nowy, by był jakąkolwiek wyrocznią, mało kto sprzedaje samochód po 10 miesiącach od zakupu. Pojeździłem i przymierzyłem się do kilku różnych ICE i znów, żaden to nie tesla, niby są niemal o połowę tańsze (po rabatach, bo cennikowo podobne), ale wrażenia z jazdy nieporównywalne. I ciężko mi zdecydować się na nowy samochód (ICE), który w ogóle nie będzie mnie cieszył. A jak coś jest porównywalne z modelem 3, to jest od niego droższe. Ale też przy znikomych przebiegach kupowanie nowej tesli jest bez sensu. W elektrykach odnoszę wrażenie główną przyczyną utraty wartości jest czas (gwarancja na baterię, jej pojemność - nawet jeśli to urban legends), w ICE przebieg. I tak jeżdżąc mało, utrata wartości wyszłaby zapewne około 3 zł na km jazdy. Gdyby doliczyć czas na ładowanie (z dojazdami) i przemnożyć przez stawkę pracy, to już w ogóle koszmar. Reasumując bardzo chciałbym by elektryki rzeczywiście były tanie, ale nie są. Ani nowe, ani używane. Już widzę, jak za 2 lata ludzię będą oddawać Highlandy RWD za 70-80 k zł (dotacja - 100 k zł z ceny nowej). Niemożliwe. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Jak sprzedać używanego elektryka?