Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Stork, post: 45232, member: 826"] W końcu dostałem informację o potrzebie korekty (wniosek składany pod koniec grudnia 2021): 1. Brakuje faktury za zakup samochodu. Załączona faktura jest pusta i nie zawiera wszystkich właściwych danych związanych z zakupem pojazdu. moja wina [I][COLOR=rgb(251, 160, 38)]- edytor PDF w Mac zapisał w dziwnym formacie plik faktury i nie czytało go na Windowsach...[/COLOR][/I] 2. Prosimy o oświadczenie, że zakupiony pojazd w momencie zakupu był nowy i nie miał na liczniku większego przebiegu niż 50 km.[I][COLOR=rgb(251, 160, 38)] - było na fakturze - ale że faktura wyżej nie czytelna więc pewnie wymagają dodać...[/COLOR][/I] 3. Brakuje pełnego skanu stałego dowodu rejestracyjnego (wszystkie jego strony) zakupionego pojazdu. [I][COLOR=rgb(251, 160, 38)]- był dowód tymczasowy - teraz dałem pełny...[/COLOR][/I] 4. Brakuje oświadczenie Wnioskodawcy o niepozostawaniu w związku małżeńskim albo zgoda współmałżonka na przyjęcie dofinansowania (w przypadkach określonych w art. 37 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego również zgoda na dokonanie przez Wnioskodawcę wskazanych w nim czynności) albo dokument stanowiący o rozdzielności majątkowej małżonka, [I][COLOR=rgb(251, 160, 38)]- nie wiedziałem, że takie coś jest wymagane...[/COLOR][/I] 5. Brakuje prognozy na okres trwałości tj. 2 lata od zakupu pojazdu. [COLOR=rgb(251, 160, 38)][I]- nie sądziłem, że przy JDG jest to wymagane (chyba nigdy nie było) ale podałem jakieś wartości na palę (bez sensu to jest bo możemy napisać cokolwiek a nikt nas z tego nie rozliczy).[/I][/COLOR] 6. Przedstawione dokumenty dotyczące obrotów w firmie nie są podpisane.[COLOR=rgb(251, 160, 38)][I] - okazuje się, że pomimo podpisania całego wniosku podpisem kwalifikowanym wymagają by każdy załącznik był dodatkowo podpisany - a przecież po podpisaniu całego wniosku z załącznikami nie idzie już załączników zmieniać - czepialstwo urzędnicze bym powiedział...[/I][/COLOR] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?