Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="elieli, post: 48422, member: 1010"] Moja (niezakończona jeszcze) droga przez mękę z tym dofinansowaniem: - wniosek złożony pod koniec marca - w połowie maja dopatrzyli się błędów i dali 5 dni na uzupełnienie (ciekawe że jeden z błędów był z winy urzędnika rejestrującego pojazd i zupełnie nieistotny z punktu widzenia wniosku no ale był widoczny na raporcie CEPIK). - po ponad 3 tygodniach informacja że pozytywnie rozpatrzony - po kolejnych 2 tygodniach że przyznano dotację ale zażądali dosłania papieru, który był załącznikiem do pierwotnego wniosku (cesja) - ręce opadają... Wychodzi na to że jakakolwiek interakcja z nimi to średnio miesiąc czekania na kolejny krok. Pytanie co jeszcze będą chcieli - numer buta? Kompletnie nie rozumiem tego biurokratycznego systemu - no chyba taki jest cel sam w sobie. Zamiast załatwić coś szybko i najlepiej w momencie zakupu żeby klient realnie odczuł tę dotację i nie musiał brać większego kredytu, to przeciągają sprawę. Efekt jest taki że inflacja galopuje i wartość tej dotacji z każdym dniem topnieje mimo tego że kwota się nie zmienia. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?