Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="twizy, post: 125991, member: 1216"] Dlatego, że mamy 21-szy wiek. Jakbyśmy chcieli dalej jeździć konno to byśmy konie kupowali a nie samochody. Chyba torem przystosowanym a nie autem. Auta są przystosowane, jak sam pisałeś. Myślę, że drogi też. Ostatecznie jeżdżenie po torach nie ma większego sensu poza edukacją, czyli najpierw się ktoś uczy a potem jeździ tak jak się nauczył. Zacięcie sportowe nie jest domeną tylko jazdy wyczynowej na torach a zwykłego życia. Jedni jeżdżą jak 'cioty', inni sprawniej a jeszcze inni wyjątkowo sprawnie. Niekoniecznie chodzi o przekraczanie prędkości. Można np przejechać rondo sprawniej albo właściwym pasem pojechać. No ale problem jest w Tobie czy tymi, którzy narzucają Ci swoje przekonanie o tym, jak się ubierać? Ludzie bardzo chętnie zastępują swój brak samokontroli nakładaniem na innych kontroli nad tym, co akurat im nie przeszkadza. Poza tym weź poprawkę, że topless na plaży to nie to samo co topless w biurze. Jest jakaś adekwatność w ubieraniu się. Może po prostu zdjąć ten fotoradar i nie zawracać gitary masie ludzi, którzy tamtędy chcą jeździsz szybciej. Ale to ludzie tak jeżdżą i tak wychodzą tylko w innym miejscu mają to 'tak' niż oznakowanie. Ale to Ty nie prowadź samochodu tylko daj się wozić. Wsiadaj w autobus, pociąg i 'jedź tyle ile można' (a właściwie trzeba). Myślę, że ludzie kupują własne samochody między innymi po to, by jeździć tak szybko jak im się podoba. Jakoś na chodnikach nie praktykuje się numerów rejestracyjnych tylko na ulicach i w obozach pracy. No i ja myślę, że zwykle tak jest, że ludzie mimo naprawdę masowego przekraczania nie mają do siebie wielkich żalów. Jest natomiast w tym prowadzeniu samochodu jakaś żyłka sportowa u wielu co np. skłania ich do wyprzedzania mniejszych samochodów. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)