Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Norbert, post: 127314, member: 319"] Co do zasady - suwak obowiązuje wtedy kiedy mamy "korek". Jeśli ograniczenie prędkości to np 70km/h i pas niekończący się sunie sobie 30, to suwak w zasadzie nie ma zastosowania. Zgadzam się z tym, że kiedy "stoimy" 5km/h to suwak sobie może działać perfekcyjnie, bo każdy ma czas na wykonanie manewru. Ale problem pojawia się właśnie w tym miejscu o którym piszesz, że kiedy nie mamy totalnego zatoru, to wielu stara się zapier...lać i na końcu robi się zonk - bo ktoś na kończącym pasie uważa, że ma pierwszeństwo, drugi obok uważa, że to nie warunki na suwak i go nie wpuszcza, a nawet jeśli wpuszcza to ten przed przeszkodą zwalnia do tych przykładowo 10km/h. Ten na niekończącym się pasie zatrzymuje się lub zwalnia do 5-10km/h, a następnie problem przenosi się na pas bez przeszkody - ten pas się zatrzymuje. Stąd moje twierdzenie, że w opisywanej sytuacji (i nigdzie nie twierdziłem, że oba pasy stoją) wcześniejsze schowanie się nie potęguje spowolnienia, a jedynie upłynnia ruch - bo jeśli nasze prędkości są takie same i mam lukę na schowanie się - to nie spowolnię tego ruchu. Ja piszę o innej sytuacji niż większość z was, w kontekście zapierdalania. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)