Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 232567, member: 274"] No ja właśnie tak pojechałem, wyjazd do Poznania, kolacja biznesowa przy rynki i powrót. Dobrze że było to AC Elocity 1.8PLN/kWh to się podładowało na tyle że dociągnąłem do Lućmierza. Oczywiście wielu napisze w stylu: stać cię na nowe auto a oszczędzasz na energii gdzie się da, wielu tu pisze że ma w dupie etc, ale ja jestem wychowany za komuny i pomimo tego że stać mnie płacić nawet i 100PLN/kWh to po prostu moja natura się buntuje, czuję że odbyt mnie piecze przy obecnych cenach, zwłaszcza teraz, gdy często słońce świeci jak nawiedzone a ZE wyłącza farmy PV. Tak już mam ¯\_(ツ)_/¯ Nie mówiąc już że dla mnie autostrady są po to żeby jeździć szybko z A do B, w tamtą stronę na własnym prądzie udało się 2:40 te 300km, ale z powrotem +36min na Lućmierz oraz pewnie +10 minut dojazd do niego i już jest słabo. Jak płacę za te 10-11l /100km lecąc te 140-150km/h to wiem za co płacę i wiem że nie da się dużo taniej, bo te koszty są stałe, no i płacę za jazdę dużo większym oraz wygodniejszym samochodem. Jazda Teslą, która zużywa 1/5 energii ws do podobnego ICE POWINNA BYĆ TANIA. A nie jest [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)