Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 237819, member: 6"] A Wszystkich Nas i Was, jak za "Wolność Waszą i Naszą" pogodzili by nasi i wasi "bohaterowie" pola tej walki- tz gliniarze , a szczególnie z ich bronią masowego rażenia - radarami odcinkowymi itp . Ostrzejszym prawem i zwiększoną iloscia kontroli . Nie ma tego , bo kraj nasz jest na dorobku a bycie gliną , podobnie jak lekarzem , profesorem czy nauczycielem w tym społeczeństwie nie przynosi ani kasy, ani szacunku . (Najlepiej jakby łapali nas celebryci ,, influenserzy i politycy :). Dyskusja dotyczy glownie Polski , bo kilku dostalo przecież zagraniczne mandaty za mniej jak 10 km przekrocznia. Off W Austrii nie mieszkam ale radzę tam uważać nie tylko na prędkość ale i inne parametry auta. Kolega skończył na lawecie wywieziony do Czech i 15000zl na nasze zostalo mu mniej w kieszeni . Nie lubię przez nich przejeżdżać , jadę jak trusia , gdyś byłem tam kilka razy zatrzymywany w różnych pojazdach. Kiedyś miejscowy fiut zadzwonil na gliny , jak cofałem kilka metrów aby móc zawrócić na pustej ulicy w Niedzielę,bo się zgubiliśmy w malenkiej mieścinie . Wiem bo mnie zatrzymali i nawet miło wytlumaczyli , że musieli mnie dogonić zrobić raport, jak im gorliwy Obywatel doniesie, a donoszą , oj donoszą ... To że ktoś ma tam fart , to to nie oznacza że inni go będą też mieli . Nie przepadam za tym miejscem , pomimo jego atracyjnosci wizualnej , turystycznej itd . Dyskusja ma kika wątków , a najbardziej marginalnym jest wątek o praworządności czyli naszego podejszcia do przepisów . Wszyscy niemal uważamy że są one złe w jakiejś części i wielu z racji bezkarności z premedytacja je łamie . Chodzi właśnie o tą premedytację a nie wyjątkowość łamania . Ja mam np +5 km powyżej dozwolonej , inni +10 a jeszcze inni bez ustalania jakiś reguł jadą ile im się wydaje że mogą Prawem staje się zwyczaj , nawyk , przekonanie . To jak podejście do lasu gdzie nie ma koszy na śmieci . Większość odpadki zabierze, ale wystarczy kilku i mamy widoczny syf . Tak jest na drogach, kilku syfiarzy robi bałagan. Różnica jest jednak kolosalna, bo skutki są różne . Na koniec powrócę do przedstawienia swojego zdania, że i zmiana prawa i zwiększenie kontroli zadziała lepiej jak te kamerki w pułapki w lesie. Ale do tego potrzeba więcej ludzi sprawczych w administracji i na drogach. A jakich mamy polityków i gliniarzy, to widzimy . Więc jest jak jest i dlugo tak będzie . [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)