Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="umcus, post: 254761, member: 4543"] A właśnie, a'propos zapierdalania. Jest sobie taka jedna droga krajowa dwucyfrowa. 90 km/h dozwolone, przez las, w większości dłuuuuga prosta z paroma lekkimi zakrętami. Każdy tam jeździ 100-120. No i zgadnijcie co dziś tam się stało. Ano roboty drogowe sobie wymyślili. Wahadełko znaczy się. No i żeby ludzie nie zapierdalali i sobie i innym krzywdy nie zrobili, to postawili ograniczenie 50 km/h. Prawie 4 km przed tymi robotami. Dokładnie to 3,8 km. Kumacie, po drodze są trzy bardzo łagodne zakręty, za tym trzecim jakieś 650 m dalej były te roboty. Czaicie? 4 km, widoczność prawie po horyzont, droga krajowa z dopuszczalną 90 km/h, a tam nagle ograniczenie 50 km/h. Z całym szacunkiem (tak wiem ;) ) ale WTF? Jak można oczekiwać, że ktokolwiek zastosuje się do takiego ograniczenia?! Skutek? Zerowy. Jakby tam suszarkę postawić, to myślę, za skuteczność mieliby 9/10 w każdym przypadku jakieś 30 do 40 km/h przekroczenia. No i jak mam poważnie traktować system, który 1) jest silny wobec słabych, słaby wobec silnych 2) nie ściga skutecznie prawdziwych piratów 3) godząc się na tak idiotyczne oznakowanie podważa zaufanie do samego prawa 4) tworzy jakieś potworki prawne - te ostatnie to np. tym, że jak stanę na parkingu przy Decathlonie (jak w zeszłym roku), gdzie sobie później zrobili zlot i to grozi mi grzywna albo więzienie - że ku*wa co?! Czy ktoś tu na łeb upadł?! To się w pale nie mieści. Teraz jeszcze tylko brakuje Tesli 3 na Michelin e-primacy w deszczu i... mamy to! Mało to opisów naszych forumowych drifterów? ;) Nie bardzo wiadomo czy śmiać się, czy płakać. I tak to nam się żyje w tym państwie z kartonu. Przepraszam, ulało mi się. Znowu. Nie wiem czemu, ale skojarzyło mi się: [ATTACH type="full" width="695px"]30233[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)