Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jaką ładowarkę kupić ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="luki, post: 102722, member: 1054"] Możesz kupić dowolnego Zencara (lub pochodne EVSE) wpinanego do gniazda 3f. Nie wiemy jakiej mocy masz PV i jakie auto (zakładam że ma ładowarkę pokładowa 11kW). Ja np. jak jestem w domu i akurat ladnie świeci słońce, podpinam na ładowanie i zmniejszam w aucie moc ładowania na ok 6kW (w swoim EVSE mogę minimum 10A co daje w kW nieznacznie więcej). Autokonsumpcja jest na spoko poziomie, z tym, że trwa to tyle, że lepiej nie patrzeć na stan naładowania zbyt często :) Jeżeli nie patrzysz na ekonomię (przynajmniej na razie) to musisz w instalacji mieć informację o aktualnej produkcji i zużyciu energii (lub tylko bilans) i EVSE lub wallboxa który można sterować (przy czym zakres sterowania też jest ograniczony - sterujesz amperami a nie mocą ładowania) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jaką ładowarkę kupić ?