Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jaką ładowarkę kupić ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 104734, member: 6"] Czysto teoretycznie interesuje mnie jak w takim "sinusoidalym" czy" piłokształtnym" czasem przerywanym ładowaniu, na ogół niskim prądem mają się straty ? A po drugie czy ktokolwiek i gdziekolwiek przeprowadzał testy długoterminowe jak to "lubi" sama bateria. Wiem BMS itp ale jakby nie było wahania mocy mogą być spore Raczej nie jesteśmy w stanie przewidzieć przyszłości dystrybucji i źródeł energii. To loteria co nasi wymyślą i jak to będzie działać. Latami dochodzili to rozliczeń godzinowych lub zmian w licznika na uczciwe bilansowanie faz. Moim zdaniem obecnie trzeba zakupic evse dobre zwykle, tanie, a jak się coś wyjaśni to wtedy już konkretnie. Mówię to kontekście Tesli itp samochdow w których możemy regulować moc. Zresztą mi przerobiono w 2019 r evse 3f 32A na regulowane, co prawda nie płynnie ale zawsze. To, tylko takie pierdolamento aby zamieszać 🙃 Ps Dodam że ja empirycznie ładując evse Rawikonu czy czegoś tam hiszpańskiego brandowanego tą nazwą, 11kw Tm3 strat nie stwierdzilem niemal żadnych (jest tu gdzieś opis akcji). Porównujących to co pokazywała Tesla i licznik ekstra przed evse. Z doniesień wiemy że różnie to bywa w różnych evse i na pewno ma znaczenie temperatura zewnętrzna a propos stanu termicznego auta/baterii oraz moc prądu ładującego. Generalnie z AC walimy na maxa, bo to jest optymalne [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Jaką ładowarkę kupić ?