Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Jaki elektryk do 300k?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Anderus, post: 137281, member: 3031"] ID7 wersja GTX ma się pojawić we wrześniu tego roku co jest trochę dziwnym pomysłem, że tak późno to nastąpi. Jednak wyposażenie i poprawiony infotainment na duży plus. Jakbym miał się skusić to brałbym GTX bo jako jedyny z 3 wersji (Pro, Pro S dostępny pod koniec I kw., GTX) będzie miał AWD. Przewidywana cena podstawy GTX to 80k EUR czyli jakieś 350k PLN ale przewiduje 400k spokojnie jak będzie premiera. TMY ma mieć refresh w postaci Project Juniper ale koniec tego roku to jedyny sensowny termin. Volvo EX30 jest za mały chociaż ma niezłą moc, patrzyłem na EX90 i bardzo mi się spodobał jednak cena zaczynająca się od 400k w podstawie ostudziła mój zapał. Stellantis może mają wersje z większymi bateriami ale rzeczywiście przyspieszenie to jest dramat, jedyne co ratuje to komfort wnętrza, który według wstępnych testów (Renault Scenic E-tech) jest bardzo dobry chociaż nie jest to półka premium. Nie patrzyłem na żadne chińczyki, ponieważ nie są oficjalnie dostępne w Polsce co według zapowiedzi ma się zmienić w ciągu kilku miesięcy, jednak jak coś się ruszy to też chętnie na to spojrzę. Dofinansowanie wygląda w następujący sposób: [TABLE] [TR] [TD]Maksymalna cena pojazdu brutto[/TD] [TD]Uzależniona od wysokości podatku VAT rozliczanego przez przedsiębiorcę:[/TD] [TD]Nie dotyczy[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD]276 750 zł (100% odliczenia VAT)[/TD] [TD]100% odliczenia VAT[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD]248 205 zł (50% odliczenia VAT)[/TD] [TD]50% odliczenia VAT[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD]225 000 zł (zwolnienie z VAT)[/TD] [TD]Zwolnienie z VAT[/TD] [/TR] [/TABLE] Piszą to wszystko z perspektywy kupna EV w ciągu roku. Najprawdopodobniej pod koniec tego roku albo na początku 2025 podejmę decyzję ponieważ nie pali mi się z kupnem EV, a szykują się niezłe premiery. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Jaki elektryk do 300k?