Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Jaki elektryk do 300k?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="eimi, post: 137298, member: 2916"] Nie przekreślałbym Scenica. Dam porównanie Tesla 3 vs Megane Etech, bo TM3 posiadam osobiście a megane sporo jeździłem. Megane jest dużo lepiej wyciszony i lepiej wykonany - tesla jest głośna, hałas od kół jest nie do zniesienia w dłuższej trasie. Megane ma android automotive, który działa wyśmienicie. Megane ma zamiast lusterka wstecznego wyświetlacz (który można przełączyć w tryb zwykłego lusterka) - w w TM3 widoczność do tyłu nie jest źle, ale w TMY to jest dramat. Megane ma gorsze osiągi, przód napęd i zużycie około 10% wyższe niż TM3 RWD w tych samym warunkach pogodowych - jednak u siebie zauważyłem że z tych osiągów i tak nie korzystam, jak się przesiadam z tesli do megane lub z megane do tesli to jeżdżę z tą samą dynamiką. Kolejna kwestia to zawieszenie - w megane jest też twardo, ale bardziej sprężysto, bardziej komfortowo - podobnie jak w TM3 HL, którą też jeździłem. Megane ma czujniki parkowania i kamerę 360 - działa to znacznie lepiej niż to gówniane tesla vision. Megane się ładuję 22kW z AC, a nie 11kW jak Tesla. Jak na początku byłem zachwycony teslą tak ilość rzeczy która mi zaczęła przeszkadzać z czasem rosła, pojeździłem trochę innymi autami i to nie jest tak jak 4 lata temu że Tesla a potem długo długo nic. Tesla robi regres (np. gorzej działający autopilot, brak radaru, brak czujników parkowania, przyciski na kierownicy w HL zamiast tradycyjnych dźwigni) a inni prą do przodu. Sam czekam na jazdy testowe Sceniciem, może to być bardzo ciekawe rodzinne auto. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Jaki elektryk do 300k?