Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Jaki typ baterii?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 64145, member: 89"] Po pierwsze pytanie, jaki to jest rodzaj auta (SR / LR / P), bo z tego wynika jakie masz w ogóle możliwości. [LIST] [*]Teoretycznie Panasonic powinny mieć szybszą i mocniejszą degradację, szczególnie na początku, ale chyba dużo zależy jak są używane, bo moja wydaje się być w naprawdę dobrym stanie - poczytaj wątek: [URL]https://forum.elektrowoz.pl/threads/troche-danych-o-ladowaniach-na-suc.2486/[/URL] [*]W LR możesz trafić na dwie pojemności użyteczne: 71 kWh (Panasonic) albo 74 kWh (Panasonic / LG). Ja mam tę pierwszą. Przy czym już w tej chwili nie ma wielkiej różnicy, bo sieć ładowarek jest znośna i te dodatkowe 16 km zasięgu nie wydaje się krytyczne ;) [*]LG mają trochę gorszą krzywą ładowania, więc potrafią się ładować odrobinę dłużej, ale znowu, to jest różnica rzędu 1 minuty - możesz naładować o te 16 km mniej i wyjdzie na to samo :P [*]LG mają chyba odrobinę gorszą zależność od temperatury - szybciej (przy wyższych temperaturach łapią "śnieżynkę" i ograniczenie mocy, przy czym przygotowując baterię do wyjazdy pozbywasz się tego problemu no i nie wiem czy będzie Ci potrzebne 500 KM zimą ;) [*]Panasonic maja te lepsze / gorsze właściwości, bo zawierają kobalt - niestety to jest ten pierwiastek z Afryki, który wydobywają dzieci :( [/LIST] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Jaki typ baterii?