Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Jaki wallbox do PV + ograniczenie mocy ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="viallos, post: 57460, member: 531"] [USER=392]@Gandalf[/USER] nie zgodzę się z tym. To wszystko zależy jak ktoś zaplanował sobie to wszystko. Ja przy wyborze falownika PV już wiedziałem że będę miał pompę ciepła, samochód elektryczny i być może jeszcze jakieś dodatkowe obciążenie którym chciałbym sensownie sterować. Dlatego tez nie wybrałem falownika np Huaweii czy czegoś innego ale szedłem we Froniusa ze wszystkimi tego konsekwencjami. Zatem przy zakupie Tesli nie musiałem dodatkowo kupować EVSE Tesli na stałe w garażu ... tylko wybrałem Wattpilot Go z tymi wszystkimi wodotryskami i w dodatku mogę go zabrać ze sobą gdziekolwiek w 30 sek. Zatem koszt zakupu jest absolutnie pomijalny bo praktycznie kosztuje tyle co EVSE Tesli, a dodatkowo daje mi możliwość używania go gdziekolwiek gdzie jest gniazdo siłowe. Implementacja jest najprostsza z możliwych ... wkładasz do gniazda, dodajesz do apki Froniusa i koniec. [ATTACH type="full"]7005[/ATTACH] Potem tylko dbasz żeby cały czas samochód był wpięty a wszystko robi się samo. Do konfigurowałem trochę w apce i wykres wygląda coraz lepiej. [ATTACH type="full"]7006[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Jaki wallbox do PV + ograniczenie mocy ?