Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Jaki wallbox do PV + ograniczenie mocy ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 77269, member: 6"] Nei wiem o co Ci chodzi? Lepsze godzinowe jest od poprzedniego i to tzw. Krok w dobrym kierunku. Tego nie neguje Ale najuczciwiej to jest proste liczenie rzeczywiste w danej chwili, jak w niektorych przypadkach bywa, obliczanie międzyfazowe sum, na poziomie licznika. Nie chce mi się tego kolejny raz wyjaśniać, ale po, prostu tsk powinno być,-a to jest możliwe , kwestia oprogramowania czy zmiany jednego parametru w liczniku z " normal" na "ferrarisc. Czyli licznik sumuje przed wyjsciem produkcje z 3 faz i liczy pobór jako też sumę z każdej fazy. Proste odejmowanie daje nami wynik. A tak są kombinacje na poziomie ich komputera i nigdy nie będzie się zgadzal pomiar mojej producji i przekazania z poborem z tym co Oni mi policzą. Owszem jest to jw zawsze lepsze. Pewnie logistycznie prostsze od ustawiania, wymian itp liczników Niemniej są ludzue u ktirych fabrycznie liczniki to robily. Na uwagi ze ktoś tego nie ma Dostawcy odpisywali że liczniki dostają z atestem i takim oprogramowaniem jakie jest nim dopuszczone. Czysta loteria. Ale to historia. W Enerdze jest w miarę ok. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Jaki wallbox do PV + ograniczenie mocy ?