jakie baterie w wersjach LR

Jogur

Posiadacz elektryka
Szanowni,

czy będzie gdzieś info w zamówieniu TMY LR, jakie paluszki są w aku trakcyjnym i jakie będą moce ładowania ?
gdzieś widziałem 170 kW max dla RWD, dla LG - 220kW max, dla Panasonics - 250kW - ale to jakieś ogólne info, bardziej mi zależy na informacji, co mi podstawia na zamówienie.

pluto

Pionier e-mobilności
Nigdzie w zamówieniu tych informacji nie ma i nigdy nie było. Tesla dostarcza komponenty od rożnych dostawców i w momencie składania zamówienia nie jest wstanie zagwarantować w 100 % powyższych parametrów.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Ta informacja nie jest podana bezpośrednio, ale w papierach rejestracyjnych będzie podany wariant, który można sobie rozkodować i poznać rodzaj użytych ogniw

O ile wiem, nie da się zapewnić sobie konkretnego rodzaju ogniw na etapie zamówienia. Być może da się sprawdzić wariant w przypadku kupowania pojazdu "z placu"

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Szanowni,

czy będzie gdzieś info w zamówieniu TMY LR, jakie paluszki są w aku trakcyjnym i jakie będą moce ładowania ?
gdzieś widziałem 170 kW max dla RWD, dla LG - 220kW max, dla Panasonics - 250kW - ale to jakieś ogólne info, bardziej mi zależy na informacji, co mi podstawia na zamówienie.
Na zamówieniu TM3 nie było info jaka będzie bateria i jaka krzywa, więc nie sądzę by to się zmieniło na TMY ;)

Michal

Moderator
No to ja dodam jeszcze, że w 2022 roku 97% TMY miało w CEPiK wariant Y5LD, który oznacza podobno Model Y LR / P - LG Chem 82kWh NCMA.
Była jedna sztuka w marcu Y5CD - Model Y LR / LG Chem 75kWh NMC.
Sześć sztuk Y6LR - Model Y SR+ / CATL 60kWh LFP
Cztery sztuki bez wariantu, więc nie wiemy.
[źródło do rozkodowania]

Last edited:

Jogur

Posiadacz elektryka
dzięki wszystkim za informacje - czyli nie wiem, co dostanę (95% pewnie LG) i jak się będzie ładowało (wolałbym stałe 200kW do 60% niż 250 do 150 ;) )

Michal

Moderator
Zmień sobie nick na "Jogur - maruda", jak patrzę na Twoje wpisy, to 95% zaczyna się od, albo kończy na jęku.
Wszystkie te informacje są w internetach - nie chce mi się dla Ciebie ich szukać. Prawie na pewno Bjorn testował szybkość ładowania baterii LG, a jak nie on, to ktoś inny.
Rodzaj baterii masz już potwierdzony, bo TMYLR było 359 NCMA i 1 (słownie jedna) NMC - 99,7(2)%

Jogur

Posiadacz elektryka
Zmień sobie nick na "Jogur - maruda", jak patrzę na Twoje wpisy, to 95% zaczyna się od, albo kończy na jęku.
Wszystkie te informacje są w internetach - nie chce mi się dla Ciebie ich szukać. Prawie na pewno Bjorn testował szybkość ładowania baterii LG, a jak nie on, to ktoś inny.
Rodzaj baterii masz już potwierdzony, bo TMYLR było 359 NCMA i 1 (słownie jedna) NMC - 99,7(2)%
a miałem to dodać, że marudzę :)
w internetach jest wszystko, także po uj tu piszesz?? albo po co czytasz?
podziękowałem a narzekam na to, co mi nie pasuje (w sumie róznice są w ładowaniach, więc ja chciałbym kupić "najlepszy" zestaw a Tobie pozostawiam radowanie michy z tego co dostaniesz, jeśli Ci to nie przeszkadza; każdemu, co chce.
a na koniec poradzę Ci coś lepszego - zablokuj mnie i będziesz miał spokój - nie zobaczysz więcej marudzenia - szeryfie na lewym pasie.

Michal

Moderator
Nie chodzi o to, żebym ja miał zablokowane 10 osób, które robią tutaj na forum 30% wpisów z jękami, tylko, żeby te osoby może jednak przestały jęczeć. {insert_sherif_gif}